İran: Güney Kore borcunu hâlâ ödemedi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "Güney Kore'nin İran'a borcu hâlâ ödenmedi. Bu konuda iki ülke arasında yapılan görüşmeler yavaş ilerlemekte ve kabul edilebilir değil." dedi

Ekleme: 24.01.2022 16:09:48 / Güncelleme: 24.01.2022 16:12:20 / Dünya
Destek için 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Viyana görüşmeleri

Yaptırımların kaldırılması amacıyla yapılan Viyana görüşmelerine değinen Hatipzade, Viyana’da dört alanda ilerleme kaydettiklerini ifade ederek, bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley’nin, İran’daki ABD’li tutukluların serbest bırakılmasıyla ilgili iddialarının hatırlatılması üzerine Hatipzade,  ülkesinin ilk günden itibaren hiçbir ön şart kabul etmediğini ve etmeyeceğini kaydetti.

Güney Kore’nin İran’a olan borcu

Güney Kore'nin İran'a olan borcu ve İran'ın BM’de oy kullanma hakkını geri kazanıp kazanmadığı sorusuna Hatipzade şu yanıtı verdi:

"Güney Kore'nin İran'a borcu hâlâ ödenmedi. Bu konuda iki ülke arasında yapılan görüşmeler yavaş ilerlemekte ve kabul edilebilir değil. Ancak acil durumlar nedeniyle paramızın bir kısmı Güney Kore tarafından BM’ye ödendi." (İLKHA)