İstanbul hava durumu: Kar yağışı durmayacak! Uzmanlar uyardı

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. En son 80 yıl önce böyle bir yağışın görüldüğünü söyleyen Meteoroloji uzmanları, "Karadeniz çıldırmaya başladı" dedi.

Ekleme: 24.01.2022 09:48:30 / Güncelleme: 24.01.2022 09:49:55 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul'da dün sabah başlayan kar yağışı gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Kar yağışının devam edip etmeyeceğine ilişkin Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten dikkat çeken yorumda bulundu. En son 80 yıl önce böyle bir mezosiklonun oluştuğunu belirten Ökten, "Karadeniz çıldırmaya başladı. Sürekli kütle üretiyor. " dedi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden şu uyarılarda bulundu:

"Bugün Avrupa yakasında şiddetli kar yağışı var. 3 Ocak 1942'de ne olduğunu merak edenler bugünü iyi seyretsin. Böyle bir mezosiklon tam 80 yıl sonra oluştu. Deniz çıldırmaya başladı. Sürekli kütle üretiyor. Gece daha organize olacaklar"

Uydu görüntülerini ve fotoğraflarını inceleyen meteoroloji uzmanı Ökten "Arkadaki ile birleşiyor ve tren bant oluşuyor. 1. Köprü çevresi yaşadı. Tabi bir Çamlıcalı olarak ben de" dedi.

Ökten ayrıca "Daha Şubat ayı var. İstanbul'un istatistiksel olarak en çok kar aldığı ay ve modeller işaret veriyor. Sistem içerisinde sistem takibi yapacağız" paylaşımına da yaptı.

Etiketler: