HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na Kürdce seçmeli ders teşekkürü

Kürdce dersinin okullarda seçilmesi için farkındalık çalışması yapan üç sivil toplum kuruluşu, teşekkür mesajı yayımladı. Mesajda, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkür edildi.

Ekleme: 24.01.2022 09:41:55 / Güncelleme: 24.01.2022 09:42:52 / Güncel
Destek için 

Haber Merkezi

Seçmeli dersler için süre 7 şubata uzatıldı. Kürdce dersinin okullarda seçilmesi için farkındalık çalışması yapan Înîsîyatîfa Mamosteyên Kurdî (Kürdce Öğretmenleri İnsiyatifi), Kürdce Dil Hareketi (HEZKURD adına Genel Koordinatör Fevzi Bulgan)ve Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) ise Kürdce seçmeli dersi için çağrı yapan isim ve kurumlara teşekkür edildi.

“Seçmeli Kürdce dersinin tercih edilmesi için öğrencilerimize açık destek vermişlerdir”

Üç sivil toplum kuruluşunun yaptığı ortak açıklamada, “Başta Kürd ebeveynlerimiz olmak üzere; sanatçılarımız, yazarlarımız, aktivistlerimiz, aydınlarımız, siyasilerimiz, barolarımız, meslek odalarımız, STK’larımız yani sesini yükselten her bir birey ve kurumumuz seçmeli Kürdce dersinin tercih edilmesi için gereken tarihsel ve ileri duruşu sergileyerek öğrencilerimize açık destek vermişlerdir. Sonraki nesillerimiz geriye dönüp baktıklarında her birini ayrı ayrı anmasını, teşekkürünü ve saygısını ifade edeceğini umuyoruz.” denildi.

Yapıcıoğlu’na Kürtdce seçmeli ders teşekkürü

Açıklamanın devamında Kürdce anadilinde dersi tercih etmeleri için öğrencilerimize tavsiyede bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkür edildi.

Siyasilere teşekkür edildi

Açıklamada ayrıca, Ak Parti MYK üyesi Abdurrahman Kurt, HDP milletvekilleri Murat Sarısaç, HDP milletvekili Nusrettin Maçin, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ve Ak Parti MYK üyesi Alaattin Parlak’a da teşekkür edildi.

İlgili Haberler