Meteorolojiden Muğla ve Antalya'ya kar uyarısı

Muğla'da akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor. Antalya'da beklenen yağışların ise yüksek rakımlı yerlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Ekleme: 24.01.2022 07:55:09 / Güncelleme: 24.01.2022 07:55:09 / Güncel
Destek için 

Muğla'da akşam ve gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, 70 ila 100 metre ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde hafif kar yağışı (2 ila 6 cm, yer yer 10 cm.) şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının batı kesimlerde salı sabah saatlerinde, doğusunda akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kar yağışları ve soğuk hava dalgası sebebiyle zirai ve seracılık faaliyetlerinin olumsuz etkilenebileceği, buzlanma, don olayı ve bunlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Antalya'da beklenen yağışların da bu akşam ve gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, 70 ila 100 metre ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların kentin kıyı kesimleri ile batısında hafif kar (2 ila 6 cm.), doğusunun iç kesimlerinde (İbradı, Akseki ve Gündoğmuş çevreleri ile Manavgat'ın, Serik'in, Alanya'nın ve Gazipaşa'nın yüksekleri) yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kar yağışları ve soğuk hava dalgası sebebiyle zirai ve seracılık faaliyetlerinin olumsuz etkilenebileceği, buzlanma, don olayı ve bunlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği tahmin ediliyor. (İLKHA)