Facebook kullananlar dikkat: İnternet üzerinden sizi takip ediyor

Facebook kullananlar internet üzerinden takip ediliyor. Facebook'un sizi internet üzerinden takip etmesini durdurmanın yolu...

Ekleme: 23.01.2022 19:25:10 / Güncelleme: 23.01.2022 19:36:17 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Facebook'un kullanıcılarını internet üzerinden takip ettiği ortaya çıktı. Facebook tarafından 2019'da tanıtılan araç, uygulamaların ve sitelerin platformla paylaştığı verileri görüntülemenize ve kontrol etmenize ve üçüncü taraf uygulamaların erişebileceği bilgi türleri ile kullanıcılarını takip ediyor. Geçmiş bilgilerinizi sildiğiniz sürece Facebook uygulamalar ve web siteleri tarafından paylaşılan bilgileri kaldıracaktır. Bu, Facebook'un hangi siteleri ziyaret ettiğinizi veya ne aradığınızı bilemeyeceği, dolayısıyla bu sitelerden hedeflenmiş reklamlar görmeyeceğiniz anlamına gelir.

Facebook'ta dikkat edilmesi gerek diğer bölüm ise reklam tercihleridir. Facebook eklam tercihlerinde profil bilgileriniz, Facebook'ta yaptığınız işlemler ve Facebook dışında kullandığınız web siteleri ve uygulamalar gibi çeşitli bilgilere dayanarak sizin için oluşturduğumuz tercihleri ​​görüntüleyebilir, ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz.

Örneğin, tercihleriniz "bisiklete binme" öğesini içeriyorsa, yerel bir bisiklet mağazasından reklamlar görebilirsiniz. Reklam tercihlerinizi değiştirmek, gördüğünüz reklamları etkiler ancak toplam sayılarını değiştirmez. Facebook'un size reklam göstermek için Facebook dışındaki sitelerdeki veya uygulamalardaki etkinliğinize dayalı bilgileri kullanmasını istemiyorsanız, ayarlarınızdan bu tür reklamları almamayı seçebilirsiniz.

Facebook reklam ayarlarınızı https://www.facebook.com/adpreferences/ad_settings/?entry_product=account_settings_menu adresinden düzenleyebilirsiniz.