Gaziantep’te son yılların en yoğun kar yağışı yaşanıyor

Gaziantep’te gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini artıran kar yağışı kent merkezinde etkili olurken, kentte son yılları en çetin kışı yaşanıyor.

Ekleme: 23.01.2022 17:20:10 / Güncelleme: 23.01.2022 17:24:16 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı kentte kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Gaziantep’te etkili olan kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme ve tuzlama çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Kentte etkili olan ve zaman zaman duran kar yağışının ardından belediye ekipleri tarafından başlatılan karla mücadele çalışmaları sürerken, ana yolların kapanmaması için önlemler alınıyor.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında işlek caddelerin yanı sıra okul, hastane yolları ve ana arterler ile cami yollarını temizleyen ekipler, aktif olan güzergâhları ulaşıma açık tutmak için çalışma yapıyor.

İş makineleri ile temizleme çalışmalarının yanı sıra yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı ise tuzlama çalışmaları sürüyor.

Kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplanan kentte kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, son yılların en yoğun kar yağışı yaşanıyor.

Okulların da tatil olmasıyla birlikte bazı vatandaşlar, çocukları ile kartopu oynayarak keyifle dolu anlar yaşamalarını sağlıyor. Mecbur kalınmadıkça sokağa ve trafiğe çıkılmaması uyarısı yapılan kentte kar yağışının hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

Kırsal mahallelerde yaşayan ve sağlık problemi bulunanlar sağlık, polis ve jandarma ekiplerince evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.

Gaziantep-Nurdağı-Adanaotoyolu arasındaki bir dinlenme tesisinde, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrollü olarak bekletilen araç şoförlerine Gaziantep Valiliği koordinesinde, Şehitkamil Kaymakamlığı tarafından kumanya desteği sağlandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Batı gişeleri ile Kuzey gişeleri arasındaki yolda incelemelerde bulunarak yol üzerinde bulunan dinlenme tesisinde vatandaşlarla bir araya geldi.

“Lütfen zorunlu değilse yola çıkmayın”

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Gül, “Nizip-Gaziantep-Nurdağı otoyolu, geliş-gidiş olarak bütün araçlar için trafiğe açılmıştır. Gideceğiniz güzergahtaki diğer illerin hava ve yol durumuna bakarak yola çıkmanız trafik güvenliği açısından daha uygun olur. Lütfen zorunlu değilse yola çıkmayın.” dedi.

Gül, “Nurdağı’ndan batı istikametine giden hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Yol kontrollü olarak açıldı. Tırlar hariç olmak üzere diğer araçlardan, lastikleri uygun olanlar Gaziantep-Nurdağı otoyolunu kullanabilirler. Lütfen zorunlu olmadıkça yola çıkmayın. Yollardaki risk devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yolda kalan vatandaşlara ek toplu ulaşım hizmeti veriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) kent genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle bin 600 saha personeli ve 562 araçla vatandaşın çeşitli ihtiyaçlarına cevap vererek, olası mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Şehir için toplu taşımada yaşanan gecikmeler nedeniyle görevlendirilen araçlarla yolda mahsur kalan vatandaşlara ve hastane personellerine ulaşım hizmeti veriliyor.

Bu kapsamda D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda trafik akışında yaşanan aksamalar çözüme kavuşturulurken, olası buzlanma tehlikesine karşı ekipler teyakkuz halinde bekliyor. Çalışmalar çerçevesinde kaldırım ve üst geçitler de yaya kullanımının güvenli hale gelmesi için düzenli aralıklarla temizleniyor.

Ana arterlerde sürdürülen çalışmaların yanı sıra vatandaşın konaklama, gıda ve kıyafet ihtiyacının da giderildiği kentte saha görevlilerinin sayısı bin 600'e ulaştı.

Acil durumlarda konaklama için taziye evleri açık tutuluyor

Evsiz veya dışarda mahsur kalan vatandaşların mağdur olmaması için taziye evleri konaklama amaçlı hizmete açıldı.

Buna göre, Esen Bülent Uslu Taziye Evi, Beyazlar Taziye Evi, Gülşen Özkaya Taziye Evi,  Mehmet-Servi Erdemoğlu Taziye Evi, Selahaddin Eyyubi Taziye Evi, Yunus Emre Taziye Evi ve Gazikent Taziye Evi başta olmak üzere merkez ilçelerde hazırlanan 2 spor salonu toplamda 500 personel ile vatandaşa hizmet veriyor.

Sokak hayvanlarının barınma, mama ve tedavi ihtiyaçları gideriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı ekipleri de şehrin merkezinde ve dışında konumlandırdığı 200 besleme noktasında hayvanların besin ve barınma ihtiyacını gideriyor, kardan etkilenen sokak hayvanlarının tedavisini yapıyor.

Ayrıca ahırlarda ve besi alanlarında önlemler tamamıyla alınıyor, hayvanların telef olmasının önüne geçiliyor.

Bu kapsamda D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda trafik akışında yaşanan aksamalar çözüme kavuşturulurken olası buzlanma tehlikesine karşı ekipler teyakkuz halinde bekliyor. Çalışmalar çerçevesinde kaldırım ve üst geçitler de yaya kullanımının güvenli hale gelmesi için düzenli aralıklarla temizleniyor.

 “Yoğun kar yağışına rağmen ana yollarımızda trafik seyir halinde”

Kentin en yoğun bölgelerinden Ordu Caddesi'nde vatandaşla buluşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sahada bin 600 personel ve 562 araç ve ekipmanlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tuzlama çalışmalarımıza bir yandan devam ediyoruz. Bu yoğun yağışa rağmen ana caddelerimizde trafik akışı devam ediyor. Merkezlerimizde şehrimizi kontrol ediyoruz, şu anda da sahadayız. Ana arterlerimizi yerinde inceliyoruz." diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi karla mücadelesini sürdürüyor

Şahinbey Belediyesi de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması ve yolda kalan vatandaşlar için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Şehri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Şahinbey Belediyesi ekipleri, tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkan yardımcıları ile durum değerlendirmesi yaparak sahadaki çalışmaları yerinde inceledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ekiplerin aralıksız bir şekilde çalıştığını belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler