Ağrı Dağı zirvesindeki bulutlar takke şeklini aldı

Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Ağrı Dağı zirvesindeki bulutlar takke şeklini aldı. Soğuk havanın etkili olduğu kentte kar yağışı ile birlikte dağ tamamı ile beyaza büründü.

Ekleme: 23.01.2022 15:30:11 / Güncelleme: 23.01.2022 15:53:23 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Soğuk ve dondurucu havanın etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar devam ediyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, bölge genelinde hava parçalı, zamanla çok bulutlu, Erzincan çevresi sabah ve Erzurum çevreleri de öğleden sonra karlı olacak.

Açıklamada, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi beklendiği ifade edildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 24, Ağrı'da 20, Ardahan'da 18, Iğdır'da 13, Erzurum ve Tunceli'de 8, Erzincan'da 3 derece ölçüldüğü belirtildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın, Iğdır ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 12, Ardahan'da 11, Kars'ta 8, Erzurum'da 4, Tunceli'de 3 derece olması öngörülüyor.

 

Açıklamanın devamında, bölgede buzlanma, don, sis ve pus ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinden dolayı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Günlerce devam eden kar yağışının ardından tümü ile beyaza bürünen Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan 5 bin 137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, zirvesinde bulunan bulutların, rüzgarın eteklerden yukarıya doğru esmesi ile takke şeklini aldı.

Heybeti ile bu görünüme bürünen Ağrı Dağı'nı seyreden insanlar çok etkilendiklerini ifade etti.

Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Örtülü (Ortıli) köyünde yaklaşık 5 bin meyve ağcı dikerek üretim yapan Kadir Ardin, dağın seyrinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Ardin, "Ağrı Dağı eteklerinden yaklaşık 5 bin meyve ağacının olduğu bahçemdeyim. Bugün Ağrı Dağı şapkaya bürünmüş durumda. Her zaman görüyorum bu tabloyu bazen bu saatlerde bazen gün batımında. Ağrı Dağı'nın bu haline aşık olarak 7 yıl önce gelip bu bölgeye yerleştim. Bu güzelliği gördüğüm için çok mutluyum. Buranın yazıda bir başka güzel oluyor gerek yaz mevsiminde ve gerekse kış mevsiminde doğa severleri burayı ziyaret için davet ediyorum." dedi.

Ardahan'da da soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Belediye ekipleri caddelerde karla mücadele çalışması yürüttü.

Tunceli'de de sabah saatlerinde etkili olan kar nedeniyle mahalle ve sokaklar beyaza büründü.

Kars'ta dondurucu soğuklar nedeniyle, ağaçlar ve bitkiler kırağı ile kaplandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler