Adıyaman’da devam eden kar yağışı kenti sessizliğe bürüdü

​​Son 22 yılın en yoğun kar yağışını alan Adıyaman’da devam eden kar yağışı kent merkezini sessizliğe bürüdü.

Ekleme: 23.01.2022 13:25:06 / Güncelleme: 23.01.2022 13:49:17 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar daha önce var olan kar ile birleşince yollar ve kaldırımlar tamamen karla kapanıp görünmez hale geldi.

Yoğun kar yağışına karşı vatandaşları uyarmaya devam eden yetkililer kış, lastiği ve kar zincirleri takmadan araçlara binilmemesi gerektiğini bildirirken, diğer yandan sobalı evlerde karbondioksit zehirlenmelerinin önüne geçebilme adına daha dikkatli davranılması gerektiği belirtti.

3 gün önce yağan yoğun kar yağışında birçok iş yerinin çatısı çökerken, kayganlaşan yollarda araç sürücüleri zor anlar yaşarken kar ağırlığını taşıyamayan ağaç dalları ise kırılmıştı.

Devam eden kar yaz boyunca yaşanan kuraklığın bitmesi için sevindirici olarak karşılanırken öte yandan günlük yaşamı zorlaştırması, beraberinde birçok olumsuzluğa neden olmaya devam ediyor. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı şehrin yüksek noktalarında yer yer 2 metreye kadar yükselmekte. Şehir genelinde kapalı olan yüzlerce köy ve mezra yolunu açma çalışmaları yoğun kar yağışı nedeniyle zorlukla ilerlemeye devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte kente kartpostallık görünler ortaya çıktı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler