Gaziantep’te etkili olması beklenen kar yağışı başladı

Gaziantep’te bir hafta boyunca etkili olması beklenen kar yağışının gece saatlerinden itibaren başlamasıyla kent beyaza büründü.

Ekleme: 23.01.2022 10:05:06 / Güncelleme: 23.01.2022 10:05:06 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından Gaziantep’te kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı. Kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, bazı kesimler yer yer beyaza büründü.

Meteorolojinin, Gaziantep ve çevresi için yaptığı uyarılarının ardından kentte kar ile soğuk hava etkili oldu.

Gaziantep'te geçtiğimiz salı günü etkili olan ve 3 gündür duran kar yağışı dün gece saatlerinde tekrar başladı.

Kentte bir hafta boyunca etkili olması beklenen kar yağışının neden olabileceği olumsuzlukların en aza indirilmesine yönelik dün hazırlıklar tamamlanırken, önceki kar yağışında yaşanan olumsuzlukların ve mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için sıkı önlemler alındı.

Gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede kenti tamamen beyaza bürüyen kar yağışının hafta boyunca etkili olması bekleniyor.

Gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan kar yağışı her geçen saat şiddetini artırırken, özellikle yüksek kesimlerde yağışın lapa lapa olduğu görüldü.

Pazar günü olması nedeniyle trafiğe çıkan araç sayısının az olduğu kentte park halindeki araçlar ise karın altında kaldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte olan sürücülerin bir önceki kar yağışına göre hazırlıklı ve tedbirli oldukları, araçlarına kar lastiği ve zincir taktıkları görüldü.

Kar yağışının ardından herhangi bir sorun ve sıkıntının oluşmaması için tüm önlemlerin alındığı kentte yoğun kar yağışı devam ediyor.

“İnşallah rahmet olur”

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kriz yönetim merkezimizde şehrimizin her köşesini anlık olarak takip ediyoruz. Gündüz çalıştırıp verim aldığımız yeni makinalar, problemli güzergahlarda hazır bekliyor. İnşallah rahmet olur.” dedi.

Araç sürücülerini de uyaran Gül, “Kar yağışı çok fazla, görüş mesafesi çok az ve şiddetli rüzgar var. Zorunlu değilse lütfen trafiğe çıkmayın.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu trafiğe kapanmış, mahsur kalan binlerce vatandaş kurtarılmıştı. Tırların ve diğer araçların kazaya karıştığı otoyolda uzun kuyruklar oluşmuştu.

Kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis gibi komşu illere bağlantı sağlayan yollarda meydana gelen kazalar ve önlemlerin yetersiz alınmasından dolayı binlerce araç ve sürücüsü mağdur olmuştu.

Kent merkezinde de yol açma ve tuzlama çalışmalarının çok yetersiz olması ve önlemlerin yeterince alınmamasından dolayı mağduriyetler yaşanmıştı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler