Son depremler: İstanbul ve Bursa'da hissedilen deprem

Son depremler: Bursa ve çevresinde deprem meydana geldi.

Ekleme: 22.01.2022 22:38:30 / Güncelleme: 23.01.2022 01:35:53 / Güncel
Destek için 

Son Depremler: Balıkesir'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.31'de Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 4,7 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 11,49 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken, çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir." açıklaması yaptı. 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Saat 22.31’de Dursunbey ilçemizde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve jandarma ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da kendilerine şu an için gelen herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.

Bahçavan, depremin merkez üssü Ayvacık'a ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Gökçedağ Mahallesi'ndeki bir kaç kişiyle görüştüklerini, depremin güçlü hissedildiğini ifade eden Bahçavan, "Bir kaç kişiyle görüştük, biz de bölgeye gideceğiz" dedi.