Eğitimci Çaplık yarıyıl tatilinde öğrencileri bekleyen tehlikeye karşı uyardı

Okullar yarıyıl tatiline girerken, karnelerini alan öğrenciler iki hafta gibi kısa bir süre mola verdi. Eğitimci Kenan Çaplık, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığına karşı ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Ekleme: 22.01.2022 16:45:13 / Güncelleme: 22.01.2022 16:45:13 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yarıyıl tatili öncesi değerlendirmelerde bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Çaplık, öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte bol bol kitap okuyup, teknolojik aletlerin oluşturduğu zararlardan uzak kalarak aktiviteler yapması gerektiğini belirtti.

Çocukların bu zaman diliminde manevi yönde de kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Çaplık, ebeveynlere önemli görevlerin düştüğünü kaydetti.

Bir eğitim-öğretim yılının birinci yılını daha geri de bıraktıklarını ifade eden Çaplık, “Bu yarıyıl tatilinin bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin bu süreç içerisinde iyice dinlenmelerini, kendilerine iyice zaman ayırarak bir dönemin yorgunluğunu atmalarını istiyoruz.” dedi.

“Kitap okumalarını ısrarla tavsiye ediyoruz”

Öğrencilerin sık sık kitap okumalarını tavsiye ettiklerinin altını çizen Çaplık, “Elbette dinlenirken çocuklarımızın bu süreç içerisinde sıkılmamaları için kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Her bir çocuğumuzun bu iki haftalık süreç içerisinde mutlaka bir ve birden fazla kitap okumalarını ısrarla tavsiye ediyoruz. Kitap okumanın günümüzde önemini kaybettiği bir dönemde bizim kitap okuyarak bu önemi bir kez daha vurgulamamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Çocuklar manevi yönde de gelişmelidir”

Çocukların bu süreçte cami alışkanlığı elde etmelerinin kendileri için faydalı olacağını vurgulayan Çaplık, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın imkânlar ölçüsünde tarihi ve turistik mekânları gezerek, özellikle manevi gelişmelerini sağlayacak şekilde camileri ziyaret ederek ibadetlerini camilerde yapmalarını tavsiye ediyoruz.”

“Çocuklar teknolojik aletler olmadan aktivitelerini gerçekleştirsinler”

Ailelerden çocuklarını teknoloji aletlerinden uzak tutmaya gayret sarf etmelerini isteyen Çaplık, son olarak şunları söyledi:

“Elbette aileler çocuklarıyla beraber güzel bir vakit geçirsinler. Beraber eğlensinler. İyice dinlensinler ama ailelerimize güzel bir görev de düşmektedir ki, çocuklarını kesinlikle teknolojik aletlerden, sosyal medyadan uzak tutmalarını tavsiye ediyoruz. Zira gittikçe dijitalleşen dünyamızda çocukların sadece teknolojik aletlerle vakit geçirmeleri, orada oyun oynamak gibi bir olumsuzluğun her tarafı kapladığını görmekteyiz. Bu iki haftalık süreç içerisinde çocuklar eğlensinler, oynasınlar ama teknolojik aletler olmadan bu aktivitelerini gerçekleştirsinler. Çocuklarımız bu süreç içerisinde eksikliklerini görsünler. Birinci dönemde karşılaştıkları eksiklikleri telafi etme babında ikinci döneme hazır bulunsunlar.”(İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar