Yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeli mi?

Eğitimci Kemal Gündüz, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri kalıcı hale getirmesi, pekiştirmesi ve yeni durumlara uyarlayabilmesi için ev ödevlerinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 22.01.2022 13:35:12 / Güncelleme: 22.01.2022 13:36:59 / Eğitim / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla tatilde öğrenciler ödev yapmalı mı? Tartışmaları da başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklara ara tatilde ders çalışmaları konusunda baskı yapılmaması gerektiğini açıklamıştı.

Peki, yarıyıl tatilinde ödev yapılmalı mı yapılmamalı mı? Eğitimci Kemal Gündüz, yarıyıl tatili için öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

Belirli bir ivmeyle çalışan bir öğrenci, yarıyıl tatili ile birlikte çalışmayı bırakması durumunda öğrencide rehavet oluşacağına dikkat çeken Gündüz, öğrencinin amacına ulaşmada olumsuz etki oluşturacağını, bu nedenle eğitimin sürekliliği için ödevin verilmesinin ve çalışmanın devam etmesinin şart olduğunu söyledi.

Gündüz, "Yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmesi konusunda Mili Eğitim Bakanının vermiş olduğu talimat ne kadar verilmemesi yönünde olsa bile eğitim camiası öğretim modelleri içerisinde ödevin verilmesi gerektiğini ön koşul olarak kabul ediyor. Öğrenci eğer tekrarlardan uzak kalırsa unutma ister istemez gerçekleşecektir. Özellikle yeni öğrenmeye geçmiş çocukların ve üst öğretimdekilere kesinlikle ödev verilmesi gereklidir. Bu gerekliliği biz değil eğitimin formatı gereği vermemizin uygun olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu

"Ödev verilmesi gerekli midir, değil midir? Sorusunun cevabını Milli Eğitim Bakanlığı vermiştir"

Kemal Gündüz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili öncesi öğretmenlere "ödev vermeyin" çağrısı yaptı ama ödevlerin çoktan verildiğine dikkat çeken eğitimci Gündüz, bir yandan da test kitaplarının öğrencilere dağıtılmasını çok ironi bir durum olduğunu söyledi.

Hem çocuklara ödev vermeyin deyip hem de ardından çocuklara yardımcı kaynağı destek olarak sunmak ödevin verilmesini zaten gerekli kılmıştır." diyen Gündüz, "Bu öğretim modeli içerisinde bir ihtiyaç olduğuna işaret eder. Her ne kadar öğrencilere ödev verilmemelidir şeklinde politik yaklaşım sergilense dahi ödevin verilmesi gerektiğini somut olarak kabul etmek demektir. Bu nedenle ödevin verilmesi gerekli midir, değil midir? Sorusunun cevabını Milli Eğitim Bakanlığı vermiştir zaten, mesela üniversiteye hazırlanan çocuklarımıza bırakın ödev vermeyi daha yoğun bir çalışmayla kampa girmeleri gerektiğini söylüyoruz. Yoksa telafilerini gerçekleştirmeleri mümkün olmaz, sınava yeterli düzeyde hazırlıkları aksamış olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar