Öğrenciler yarıyıl tatilini dinlenerek mi yoksa ödev yaparak mı geçirmeli?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 'tatilde öğrencilere ödev vermeyin' çağrısını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, çocuklara günde bir saati aşmayacak şekilde ödev verilebileceğini söyledi.

Ekleme: 22.01.2022 12:09:42 / Güncelleme: 22.01.2022 12:15:26 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

​Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatil öncesi öğretmenlere çağrıda bulunarak "Öğrencilerimize bu 2 hafta içerisinde ödev vermesinler. Onların da 2 hafta güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var." demişti.

Tatilde öğrencilere fazla ödev verilmemesi gerektiğini ifade eden Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, çocuğun önceden gördüğü dersleri pekiştirmesi amacıyla günde 1 saati aşmayacak şekilde ödev verilebileceğini belirtti.

 

Tatilde çocuğa kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için çaba harcanması gerektiğinin altını çizen Coşkun, yarıyıl tatilinde çocuğu fazla sıkmamak gerektiğini söyledi.

Çocuğun tatili doya doya yaşamasına izin verilmesinin çocuğu daha iyi motive edeceğine dikkat çeken Coşkun, tatil boyunca ailenin desteğini çocuktan esirgememesi gerektiğini kaydetti.

"Çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir"

Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun

Tatilin çocuk, anne ve baba ilişkilerinin düzenlenmesi için bir fırsat olduğuna işaret eden Coşkun, "Tüm eğitim çalışanlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasına tatilin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İyi tatiller diliyorum. Tatil olması hasebiyle tabii ki öğrencilere fazla ödev verilmemeli; ama en azından pekiştirici mahiyetinde günde 1 saati aşmayacak şekilde ödev verebiliriz. Yeni bilgiler edinmek değil de okulda önceden öğrendiklerini pekiştirme tarzında olabilir. Yine tatil olmasından dolayı çocuk, anne ve baba aile ilişkilerinin düzenlenmesi için bir fırsattır. Okul kapandıktan sonra görev aileye düşüyor. Aile de çocuğu fazla sıkmadan hem oyunlar oynamalı hem de diyalog geliştirmeli, özellikle çocukları sıkmadan ilgi duyduğu kitapları okumaya teşvik etmelidir. Bu tatil sürecinde çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Çocuğu fazla sıkmamalı ve çocukların tatillerini doya doya yaşamasına fırsat vermeliyiz. Çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor." dedi.

"Düşük notlar aynı zamanda ailenin de notudur"

Öğrenciye tatilde bile ders çalışmasını istemenin doğru bir davranış olmadığını söyleyen Coşkun, "Öğrenci 3-4 aydır ders görüyor ve tatilde de ders çalışmasını istemek çocukta bıkkınlığa ve sıkıntıya yol açabilir. Çocuğu sıkmadan, önceden öğrendikleri bilgileri pekiştirmesine yardımcı olunmalı. Çocuğun tatili doya doya yaşamasına, arkadaşlarıyla sokakta oynamasına izin verilmeli, çocuğun tatil hevesini çıkarmasına imkân verilmelidir. Öğrencinin kırık notları olabilir, unutulmasın ki bu notların belli bir payı da aileye düşüyor. Düşük notlar aynı zamanda ailenin de notudur. Bu durumda çocuğa fazla sıkıntı çıkarılmamalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar