ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Kalkan: Yarıyıl tatilinde çocuklar teknolojiden uzak tutulmalı

​Tatilde dikkat edilmesi ve sınır konulması gereken en önemli unsurun teknoloji kullanımı olduğunu vurgulayan ÖĞ-DER Siirt Şube başkanı Murat Kalkan, çocukların manevi gelişimi için yarıyıl tatilinin bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 21.01.2022 18:55:14 / Güncelleme: 21.01.2022 18:55:14 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yarıyıl tatilinin ailece vakit geçirmek için de güzel bir fırsat olduğunu dile getiren Kalkan, özellikle çocukların ekran başından uzak tutulması gerektiğini ve ailece kitap okuma etkinlikleri yapılarak çocukların manevi yönlerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ara tatil konu eksikliği olan öğrenciler için iyi bir fırsat

Öğrencilerin ara tatili iyi bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Kalkan, “Özellikle bu ara tatilde çocukların televizyon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik aygıtlardan uzak durmaları gerekiyor. Bu aygıtlar Öğrencileri tembelliğe sürüklüyor. 1,5-2 yıldır bir salgının içerisindeyiz, bu nedenle bu ara tatil konu eksikliği olan öğrenciler için iyi bir fırsat ama öğrenciler kesinlikle derse boğulmamalı, konu eksikleri ve soru çözmesi gerekiyorsa mutlaka bunları yapmalı.” dedi.

15 gün ara tatili iyi değerlendiren öğrenci, değerlendirmeyene göre avantajlı olacaktır

Öğrencilerin bu ara tatilde aileleri ile bol bol vakit geçirmesi gerektiğini ifade eden Kalkan, “Gezi programları, farklı etkinlikler yapılarak 15 tatil iyi değerlendirilmeli. Hem lise hem de üniversite sınavları yeni nesil soru tipleri içerdiği için kitap okuyan öğrenci ile okumayan öğrenciye avantajı büyük, mutlaka kitap okunması gerekiyor. Liseye giriş yapacak olan 8’nci sınıf ve üniversite sınavına hazırlık yapan öğrenciler için ara tatil bir dinlenme değil, bir fırsattır. Çünkü 15 gün ara tatili iyi değerlendiren öğrenci, değerlendirmeyene göre avantajlı olacaktır.” şeklinde konuştu

Ara tatilde ebeveynlere büyük bir görev düşüyor

Ara tatilde Ebeveynlere büyük bir görev düştüğünü dile getiren Kalkan, “Günümüz şartlarında baba artık işten geldiğinde üstünü değiştirip direk kanepeye uzanarak televizyon ekranının başına dikilir. Bu şekilde babayı örnek alan çocuk ta telefonu eline alarak babayı takip eder. Babanı yaptığını aynısını yapmaya çalışır. Ara tatilde ebeveynler olarak bu yanlışı yapmayalım, çocuk ve ebeveyn için bu 15 gün çok güzel bir fırsat, ailece toplu kitap okuma veya televizyonu kapatıp sohbet yapılarak çocuklarının manevi dünyalarını geliştirebilirler. Ebeveynlerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. ” uyarısında bulundu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar