Üzerine kaynar su dökülen bebek UMKE tarafından hastaneye ulaştırıldı

Gaziantep’te yolu kardan dolayı kapanan köyde üzerine kaynar su dökülen 1 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkaslan, ekiplerin saatler süren çalışması sonucu hastaneye götürüldü.

Ekleme: 21.01.2022 12:40:08 / Güncelleme: 21.01.2022 13:00:37 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kentte 3 gün önce etkili olan kar yağışından dolayı yolu kapanan Yavuzeli ilçesinin kırsal Hacımallı Mahallesi’nde üzerine kaynar su dökülen Mehmet Hanifi Türkaslan’ın yakınları, yol kapalı olduğu için hastaneye götüremeyince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine mahalleye Yavuzeli’nden ambulans sevk edildi. Yoldaki karın bir metreyi aşmasından dolayı ambulans ilerleyemezken devreye Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönderildi.

 

Mahallenin yolundaki bir metrelik karlı yolu yoğun çabayla aşabilen ekipler gecenin ilerleyen saatlerinde mahalleye girebildi.

Ambulansla yola çıkan UMKE ve sağlık ekipleri tarafından evinden alınan Mehmet Hanifi bebek, daha sonra ambulansın bulunduğu noktaya kadar taşındı. Mehmet Hanifi bebek, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansın beklediği bölgeye ulaştırıldı.

Gaziantep’e sevk edilen Mehmet Hanifi bebek, Cengiz Gökçe Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilirken bebeğin anne ile babası UMKE ekibine teşekkür etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar