O ülke Türkiye'ye doğal gaz akışını kesecek!

BOTAŞ, İran'ın Türkiye'ye doğal gaz akışını 10 gün süreyle keseceğini ve tüketicinin kısıtlamadan etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını duyurdu.

Ekleme: 20.01.2022 17:49:20 / Güncelleme: 20.01.2022 19:41:48 / Ekonomi
Destek için 

BOTAŞ, İran'ın Türkiye'ye doğal gaz kesintisi yapacağını açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada Gürbulak- Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle bugünden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağı belirtildi.

BOTAŞ'ın konu hakkındaki açıklaması şöyle:

 

"Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmiştir.

"TÜKETİMDE KISITLAMALAR YAPILACAKTIR"

Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Elektrik ve doğal gaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır.

"TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞTIR"

Mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemler alınmıştır."