Gaziantep'te yoğun kar yağışı sonrası hayat normale dönüyor

Gaziantep'te son yılların en etkili kar yağışı sonrası adeta durma noktasına gelen hayat normale dönerken, yollarda çalışmalar devam ediyor.

Ekleme: 20.01.2022 15:20:10 / Güncelleme: 20.01.2022 15:20:10 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kar yağışının durması, hava sıcaklığının eksi bir dereceye çıkmasıyla kentte ana arterler ve işlek olan caddeler temizlenerek ulaşıma açıldı.

Kentte salı günü öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu süren kar yağışı ile günlük yaşamın durma noktasına geldiği ve yolların kapalı olmasından, çalışmaların da yetersiz kalmasından dolayı binlerce kişinin yollarda mahsur kalmasının ardından bugün itibariyle çalışmaların yoğunlaştırılmasıyla yer yer hayat normale dönmeye başladı.

Kentte yolların kapanması nedeniyle araçların hareket edememesiyle yollarda mahsur kalan binlerce kişi ekiplerin çalışmasıyla saatler sonra kurtarıldı.

Kent merkezinde dün yoğun yağış ve buzlanma nedeniyle toplu taşıma araçları seferlerini yapamadı, yüzlerce kişi ev ve iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Yollar temizlenerek ulaşıma açıldı

Yolların kontrollü şekilde ulaşıma açılmasıyla toplu taşıma araçları çalışmaya başlarken, gece boyu yürütülen ve bugün de devam eden çalışmalar ile birçok bölgede yollar temizlenerek ulaşıma açıldı.

Birçok kişi iş yerleri ile evlerine buzlanma nedeniyle olabilecek kaza riskini göz önünde bulundurarak araçlarını çalıştırmayarak toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih ettiği kentte vatandaşların yaya olarak kullandığı güzergahların da belediye ekipleri tarafından temizlendiği görüldü.

Kentte bazı kişiler ise kar altında kalan araçlarını temizleyerek bulundukları yerlerden çıkarmaya ve park edilen yerleri açmaya çalıştı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte kar yağışı sonrası kuvvetli rüzgar ile birlikte buzlanma, don ve bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Yoğun kar yağışının ardından kentin ana arterlerinde trafik akışının başlarken, otoban girişlerinden şehir merkezine ulaşan yollar tüm ana arter ve caddelerde, kırsal mahallelerden şehir merkezinde ulaşımı sağlayan yollarda ve ticaretin yoğun olarak gerçekleştiği işletmelerin ve esnafın bulunduğu bölgelerde kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Son zamanların en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalan Gaziantep’te karla mücadele ekipleri kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda trafik akışında yaşanan aksamalar çözüme kavuşturulurken, olası buzlanma tehlikesine karşı ekipler nöbet tutuyor. Çalışmalarda kaldırım ve üst geçitler yaya kullanımının güvenli hale gelmesi için temizleniyor.

Tramvay ve 129 toplu taşıma aracı hizmete devam ediyor

Gaziantep'te beklentinin üstünde meydana gelen kar yağışı nedeniyle ana arterlerdeki çalışmalar da sürdürülürken şehir içi toplu ulaşım güzergahlarının güncel çalışma programı da paylaşıldı.

Buna göre, tramvay hattı güzergahları Adliye-Gar, Burç Kavşağı-Adliye, İbni Sina-Gar olarak vatandaşa yönelik ulaşım hizmetini gerçekleştiriyor.

Tramvayın yanı sıra kentte yine 129 araç gün içerisinde vatandaşın ulaşım hizmeti için çalıştığı ifade edildi. Yoğun kar yükü nedeniyle devrilen ağaçları da ekipler toplayarak olası tehlikeleri engelliyor. 

İş hayatının devamlılığı için küçük iş makineleri ve insan gücü hizmette

Ticaretin kalbi konumunda olan bölgelerde yoğun kar yağışının etkisiyle çöken veya çökme tehlikesi taşıyan tente ve sundurmalar sökülerek risk durumu ortan kaldırılıyor.

Söküm çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak yenileme çalışmalarının yapılacağı ve esnafa bu konuda destek verileceği bildirildi.

Meyve sebze hali, nakliyeciler ve benzeri iş alanlarında çalışma hayatını kolaylaştıracak ve kar engelini en asgari seviyeye çekecek çalışmaların da yürütüldüğü kentte, çevre mahalle ve kırsal arasındaki trafik akışının da aksamadan devamlılığının sağlanması için küreme ile temizleme yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de hayvan barınakları, ahırlar ve hayvan besi alanlarında muhtemel telef olaylarının engellenmesi için çalışıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ekipleri tüm açık alanlarda sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için yem takviyelerinde bulunuyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler