Batman’da hırsızlık olaylarındaki artış halkı endişelendiriyor

Yenişehir Kuyubaşı TOKİ’yi ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, burada yaşanan hırsızlık olaylarındaki artışın vatandaşları ciddi bir şekilde endişelendirdiğini, tedirgin ettiğini söyledi.

Ekleme: 20.01.2022 14:45:14 / Güncelleme: 20.01.2022 14:48:52 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Kuyubaşı TOKİ sakinlerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaptıkları ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapan Durmaz, mevcut sorunların tespit edilmesi ve çözümünün sağlanması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Seçimden seçime sahada bulunan bir parti olmadıklarını belirten Durmaz, sürekli sahada olan, vatandaşlarla bir araya gelen, esnafı yalnız bırakmayan, sorunların çözüme kavuşması için çalışan, girişimlerde bulunan bir parti olduklarını kaydetti.

Son ziyaretlerini ise mahalle temsilcileriyle birlikte Yenişehir Kuyubaşı TOKİ bölgesine yaptıklarını dile getiren Durmaz, burada vatandaşlar, öğrenciler, okul müdürleri, cami imamı ve cami cemaati ile görüştüklerini, bu bölgenin mevcut sorun ve sıkıntılarını kendilerinden dinlediklerini ifade etti.

“Bir okul ihtiyaca cevap vermiyor”

Yenişehir Kuyubaşı TOKİ’nin son zamanlarda göç alan bölgelerden biri olduğuna işaret eden Durmaz, “Bizce bunun temel iki sebebi var. Birincisi, Yenişehir Mahallesi sınırları içinde bulunan TOKİ evlerinin kira fiyatlarının Batman merkeze göre biraz daha düşük olmasıdır. İkincisi ise TOKİ çevresinde son yıllarda yeni binaların yapılıyor olması ve binaların yapımının bittikten sonra vatandaşlarımızın buralara yerleşmesidir. Nüfus artınca doğal olarak bazı ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntılar oluyor. Örneğin burada sadece bir okul var. Bu okul binasından, hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri birlikte faydalanıyor. Bir okul ihtiyaca cevap vermiyor, 1000’den fazla öğrenci için yeterli gelmiyor. Bu konuyla ilgili olarak, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ivedi bir şekilde bir çalışma başlatmalı, ilk ve ortaokul öğrencilerinin ayrı binalarda eğitim görmeleri için imkânları zorlamalıdır. Daha nitelikli bir eğitim için bunun olması elzemdir.” dedi.

“Artan hırsızlık olayları halkı tedirgin ediyor”

Son dönemlerde Yenişehir Kuyubaşı’da hırsızlık olaylarında artış yaşandığına dikkat çeken Durmaz, şöyle devam etti:

“Bu ciddi bir sorun haline gelmiştir. Maalesef hırsızlar, okula, camiye, taziye evine dadanmışlar. Okulun kapısını, caminin musluğunu, taziye evinin penceresini çalmışlar. Hırsızlık olaylarındaki artış vatandaşları ciddi bir şekilde endişelendirmekte ve tedirgin etmektedir. Toplumun huzurunun temin edilmesi adına sorumluluk sahibi herkesin ve her kesimin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Burada yaptığımız görüşmelerde, madde bağımlılığı ile ilgili de şikâyetler aldık. Ne yazık ki madde kullanımı gençleri değerlerinden uzaklaştırıyor. Bunun için hem hırsızlık hem de madde kullanımıyla ilgili tedbirler mutlaka ivedi bir şekilde alınmalıdır. Bu sorunların gerçek anlamda bitmesi için değerlerine bağlı bir gençliğin, bir neslin yetişmesi gerekmektedir. Duyarlı insanlar işte bu neslin yetişmesi için mesuliyetlerini yerine getirmelidirler.”

“Sosyal ve spor alanlarının olmaması eksikliktir”

Yenişehir Kuyubaşı’nda öğrencilerin, gençlerin rahatça vakit geçirebileceği, oyun oynayabileceği sosyal ve spor alanlarının olmamasının eksiklik olduğunu belirten Durmaz şunları söyledi:

“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okulun bahçesine ya da uygun bir yere kapalı bir spor alanı yapabilir. Öğrenci kardeşlerimizin ve velilerin bu konuda bir talepleri vardır. Bununla birlikte burada bir gençlik merkezi de kurulabilir. Gençlerin ve öğrencilerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir spor merkezinin burada yapılması, gençler açısından çok anlamlı olacaktır. Bu konuda ilgili kurumlar, sosyal ve sportif alanlar konusundaki eksikliklerin tamamlanması için bir çalışma başlatmalıdırlar. Spor tesislerinin, gençlik merkezlerinin yapılması ve bu yerlerin ahlak ve maneviyat ilkeleri doğrultusunda işletilmesi, gençlerin enerjilerini faydalı ortamlarda harcamaları açısından önemlidir. Öğrenci kardeşlerimizin, gençlerimizin, genel olarak da vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve dile getirilen sorunların çözüme kavuşması için ilgili kurumlar çalışmalarını hızlandırmalıdırlar.”(İLKHA)