Batmanlı aile dondurucu soğukta harabe evde hayat mücadelesi veriyor

Batman'da çökme tehlikesi bulunan ve harabeyi andıran tek katlı kerpiç evde yaşayan 6 nüfuslu Karakuluç ailesi, dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Ekleme: 20.01.2022 12:10:00 / Güncelleme: 20.01.2022 12:10:00 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Esence (KaniQule) köyünde bulunan tek katlı, iki göz odalı kerpiç yapılı evde oturan Karakuluç ailesinin evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Karakuluç ailesinin soğuk havalarda hayata tutunma çabalarını görenlerin yüreğini burkuyor.

Yaşadıkları zorlu hayat koşullarının yanında, her yanı çatlaklarla dolu olan evlerinin her an çökeceği endişesini taşıyan 6 nüfuslu Karakuluç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Dondurucu soğukta bir odada kalarak ısınmaya çalışan aile, harabeyi andıran evlerini ısıtamadıklarını ifade etti.

Yıkılmak üzere olan kerpiç evde hayat mücadelesi verdiklerini belirten Murat Karakuluç, İLKHA muhabirine, iki ineğin sütünü satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Murat Karakuluç

“Ev desteklerle ayakta duruyor”

 “42 yaşındayım. 15 yıldır evliyim ve 4 çocuğum var. 10 yıldır çocuklarımla beraber babamdan kalma bu kerpiç evde kalıyoruz. Evimiz iki odalı, diğer oda kullanılmaz halde olduğu için bir odayı ancak kullanabiliyoruz. Mutfak ise verdiğimiz desteklerle ayakta duruyor. Evimiz harabe durumdadır. Çalışmıyorum, iki tane ineğimiz var ve onların sütünü satarak idare etmeye çalışıyoruz ama ineklerin masrafı da çok olduğu için sattığımızın çoğunu ineklere yem alıyoruz. Artık geçinemiyoruz.” dedi.

“Her gün ev yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz”

Evin onarılacak bir durumu olmadığını, her gün yıkılacak korkusuyla yaşadıklarını belirten Karakuluç, şöyle devam etti:

“Evimizin birçok yerinde büyük çatlaklar olduğu için ısınamıyoruz. Okul idaresi bize bir soba verdi, onunla ısınıyoruz. Maddi durumum olmadığı için eve bir şey de yapamıyorum. Evimiz harabe halde, desteklerle ayakta durabiliyor. Her gün ev yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz. Resmi yerlere başvurumuzu yaptık. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu ev yıkılması gerekiyor. Çünkü tadilat edilecek bir yeri kalmamış durumda. Yetkililerden ve hayırseverlerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”

“Ailece bir göz odada kalıyoruz, yağmur yağınca içeriye su damlıyor”

Her kış aylarında büyük zorluklar çektiklerini belirten anne Söylemez Karakuluç ise yetkililerin seslerini duymasını ve sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Karakuluç, “Şu anda tek göz odada yaşıyoruz. Köy olduğu için eşim çalışmıyor. Evimiz harabe, verdiğimiz desteklerle ayakta duruyor. 8 senedir bu durumdayız, artık bir şeylerin yapılmasını istiyorum. Ailece bir göz odada kalıyoruz. Isınmak için soba kullanıyoruz ama pencerelerimizin camları yok, her yerden hava kaçırıyor. Bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz. Her kış bu sorunu yaşıyoruz. Yağmur yağınca her yerden su damlıyor. Yetkililerin bizi görmesini ve derdimize bir çare bulmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler