İngiltere’de korana yasakları kalkıyor!

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak için getirilen kısıtlamaları kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Ekleme: 20.01.2022 09:21:05 / Güncelleme: 20.01.2022 09:21:05 / Sağlık
Destek için 

Günlük 90 bin vaka açıklayan İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak için getirilen kısıtlamaları kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Johnson, parlamentoda yaptığı açıklamada, 27 Ocak'tan itibaren zorunlu maske takma ve aşı pasaportu kullanımının sona ereceğini belirtti.

Hükümet korona virüs karantinasını da kaldırmayı düşünüyor!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede Covid kısıtlamalarının 27 Ocak'ta gevşetileceğini açıkladı. Johnson, parlamentoda yaptığı açıklamada, halka evden çalışmalarının söylenmeyeceğini ve 27 Ocak'tan itibaren zorunlu maske takma ve aşı pasaportu kullanımının sona ereceğini belirtti.

Karantina zorunluluğu kalkacak!

Kovid-19'lu kişilerin kendilerini izole etmelerine ilişkin kuralı kaldırma amacında olduklarını da kaydeden Johnson, ilgili düzenleme 24 Mart'ta sona erdiğinde yasal zorunluluğun kalkacağını hatta bu tarihin öne çekilebileceğini söyledi. Karara gerekçe olarak vakaların zirveyi gördükten sonra düşmeye başlamasını gösteren Johnson, kapalı ve kalabalık yerlerde maske kullanımı konusunda "halkın yargısına güvenmenin zamanının geldiğini" ve yarından itibaren sınıflarda artık maske takma zorunluluğu olmayacağını açıkladı.

İngiltere Kovid-19 ile yeni bir bölüme geçti!

Javid, kısıtlamaların hafifletilmesiyle İngiltere'nin Covid-19'a karşı mücadelesinde "yeni bir bölüme" geçtiğini ifade ederek, "Bu hepimizin gurur duyabileceği bir an" dedi.

Javid, İngiltere'nin Covid-19 aşılama programındaki başarısıyla Avrupa'da en çok güçlendirici aşı uygulayan ülke olduğunu söyledi. İngiltere'nin Avrupa'da uygulanan katı kısıtlama kurallarından daha farklı bir yol izlediğini söyleyen Javid, "Bu sayede İngiltere Avrupa'daki en açık ülke ve daha da ileriye gitmeye kararlı" diye konuştu.