HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Yeterince önlem alınmaması halkı mağdur etti

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, kentte dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı öncesi yeterli önlemlerin alınmamasından dolayı halkın mağdur olduğunu ifade etti.

Ekleme: 19.01.2022 18:15:16 / Güncelleme: 19.01.2022 18:16:32 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’te dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle binlerce kişi yollarda mahsur kalarak mağdur olurken belediyelerin tuzlama ve yol açma çalışmalarında yetersiz kalması tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, araçlarıyla yolda mahsur kalan ve saatlerce yolların açılmasını bekleyen, üşüyen, akaryakıtı bittiği için mağdur olan ve yolların kapalı olmasından dolayı kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan vatandaşların yaşadığı mağduriyetin görmezlikten gelinmesinin doğru olmadığını belirtti.

Gaziantep’te salı günü öğleden sonra yoğun bir şekilde başlayan kar yağışının hayatı olumsuz bir şekilde etkilediğini belirten Göçer, “Ülke genelinde yağan kar yağışı başta şehrimiz olmak üzere birçok bölgede yağmaya devam ediyor. Valilik, meteorolojinin uyarıları neticesinde okulların tatil olması ve bir gün önceden gereken tedbirlerin alınması için uyarılarda bulundu. Başta Valilik olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler gereken tedbirlerin alındığını belirtti. Fakat karın yağmasıyla beraber şehrimizde ciddi oranda aksaklıklar yaşanmaya başlandı. Özellikle yoğun bir şekilde kullanılan ana yollarda halk saatlerce mağduriyet yaşadı. Akşamüzeri evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlarımız geç saatlere kadar eve gidemediler ve araçlarını yolda park edip yürüyerek eve gitmek zorunda kaldılar.” dedi.

Göçer, kar yağışına karşı gerekli tedbirlerin alınmamasının ve kar temizleme araçlarının da yetersiz kalmasının halktan ciddi oranda tepki topladığına dikkat çekerek, “Yolda kalan vatandaşlar, 4-5 saat boyunca belediyeyi aramalarına rağmen gereken yardımın gelmediğini ve yolda mahsur kaldıklarını belirttiler. Öncelikle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletir, bir daha böyle mağduriyetlerin yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması noktasında gereken hassasiyetin gösterilmesini temenni ederiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)