Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı olamayan insanlar için minik öğrencilerden anlamlı proje

Ağrı'da ortaokulda öğrencileri, 'Bir Göz Dünya Görür' projesi kapsamında Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı olmayan ihtiyaç sahibi insanlar için topladıkları bağışı Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği yetkililerine teslim etti.

Ekleme: 19.01.2022 17:25:16 / Güncelleme: 19.01.2022 17:33:10 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Ağrı merkez Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri tarafından 'Bir Ayraç ile Bir Çift Gözün Açılmasına Vesile Olmaya Var mısınız?' projesi gerçekleştirildi.

İHH Genel Merkezi tarafından 'İyilik Her Zaman Her Yerde' sloganıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında, göz doktorunun bulunmadığı, maddi imkansızlık ve teknik yetersizlikten dolayı milyonlarca insanın kör olduğu Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı gerçekleştirerek mazlumlara umut ışığı olunması hedefleniyor.

Yürütülen projeye destek vermek ve Afrika'da ki ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatabilmek için kitap ayracı yapıp satan ortaokul öğrencileri bu kapsamda elde ettikleri bağışı Ağrı İHH İnsani Yardım Deneği yetkililerine ulaştırdı.

Projenin süreci hakkında açıklamalarda bulunan Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni İbrahim Balcı şunları söyledi:

Bu projeyi gerçekleştirmede ki asıl gayemiz çocuklarımızın kalbinde sevgi, merhamet ve paylaşma duygusunun gelişmesini sağlamak oldu. Proje kapsamında öğrencilerimiz 600 adet kitap ayracı tasarladı. Özellikle ayracın seçilme nedeni ise okumanın önemine de dikkat çekerek ‘okuyan göz, dünyayı ve içindekileri de gören gözdür’ anlayışını çocuklarımızın kalbinde yeşertmek oldu. Ayraçlarımızı tasarlama sürecinde yaklaşık 3 hafta boyunca 13 öğrencimizle birlikte çalıştık. Süreç sonunda okulumuzda bir hafta boyunca stant açarak okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin bağışlarına sunduk. Okulumuzda ki tüm öğrencilerimiz büyük bir neşe içinde bu projeye katkı sundu.

Proje tamamlandıktan sonra okul öğrencileri tarafından elde edilen 2 bin 100 TL'lik bağış Ağrı İHH İnsani Yardım Derneğine yetkililerine teslim edildi.

Yapılan bağışın anlamlı olduğuna vurgu yapan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, "Bugün burada geleceğimize daha büyük bir umutla bakıyoruz. Bu minik yüreklerin merhamet ve sevgisinin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyayı kuşattığına şahitlik ediyoruz hep birlikte. Bu güzel yürekli yavrularımızın sevgisi kıtalar aşarak bir çift gözün görmesine vesile olurken, bizlerin de iyiliğin paylaştıkça çoğalacağına ve dünya da bir 'merhamet medeniyeti' kurulacağına olan inancımızı tazelemiştir. Bu güzel projemizde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. (İLKHA)