Malatya'da kapalı olan 593 mahalle yolunun açılması için çalışmalar sürüyor

Dün öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle 593 mahalle yolu trafiğe kapanırken, Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki 6 mahallede 518 aboneye elektrik verilemiyor.

Ekleme: 19.01.2022 15:05:11 / Güncelleme: 19.01.2022 15:05:11 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmalar ile kentin son yol ve trafik durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Dün itibariyle başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, kenti diğer il ve ilçelere bağlayan karayollarında ulaşımda sorunların yaşandığı belirtilen açıklamada, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tarafından yol açma çalışmalarının 24 saat çalışma esasına göre devam ettirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Malatya-Elazığ Karayolu araç trafiğine açık. Malatya-Adıyaman Karayolu çekici araçlar haricinde trafiğe açık. Malatya-Kayseri-Karayolu, çekici araçlar haricinde araç trafiğine açık. Malatya-Sivas Karayolu, çekici ve otobüs türü araçlar hariç araç trafiğine açık." olduğu ifade edildi.

Malatya ili genelinde; Malatya-Pütürge, Malatya-Çelikhan, Malatya-Sincik, Arguvan-Arapgir, Arguvan-Hekimhan, Arapgir-Divriği, Kuluncak-Hekimhan Kuluncak-Darende, Doğanyol-Pütürge Karayollarının araç trafiğine kapalı olduğu bildirildi.

Malatya İl genelindeki mahalle yollarındaki trafik durumunun ise 593 mahalle yolunun trafiğe kapalı olduğunu devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmalarının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarındaki karla mücadele çalışmalarının ise Malatya Büyükşehir Belediyesine ait 400 araçla devam edildiği kaydedildi.

Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki 6 mahallede 518 aboneye elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, enerji sağlama çalışmalarının devam edildiği kaydedildi.

Acil sağlık sorunu olan 37 hastaya mahalle yolunun açılması suretiyle, 3 hastaya ise Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edildiği belirtildi.

Meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışının bugün saat 00.00'a kadar süreceğinden vatandaşların kapalı olan devlet ve İl Karayollarında araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunulan açıklamada, trafiğe açık olan yollarda ise zorunlu olmadıkça ve kar tipi lastiği bulunmayan araçlarını trafiğe çıkarmamaları, trafiğe çıkacak olan sürücülerin ise araçlarında mutlaka zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekici halat bulundurmaları gerektiği ifade edildi. (İLKHA)