Van Valiliği, kuvvetli fırtına ve tipiye karşı uyardı

Van Valiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Vatandaşları kuvvetli fırtına, tipi ve çığ riskine karşı uyarıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ekleme: 19.01.2022 14:50:12 / Güncelleme: 19.01.2022 14:50:12 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Valilik açıklamasında “Meteorolojiden alınan bilgiye göre kentte akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen kuvvetli fırtına ve tipi nedeniyle oluşabilecek çığ, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçmamaları ve trafikte görüş mesafesinde azalma gibi durumlar için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekiyor.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bu süre zarfında özel araç sahipleri ve vatandaşların mümkünse sokağa çıkmaması, çıkacak olanların toplu taşıma araçlarını kullanması, kırsalda ise zorunlu nedenlerle trafiğe çıkacak olanların zincir, takoz ve çekme halatı bulundurması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın can güvenliği açısından yoğun tipi ve çığ riski olan bölgelerden uzak durmaları gerekli tedbirleri almaları önemle duyurulur.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)