SETA Vakfı Genel Müdürü Abdulkadir Çay: Gençlere yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum!

Çay, "Bugün dünyanın hiçbir ülkesi ortaya çıkan trendlere karşı durmakta başarılı olamıyor. Gençler bu trendlerle en fazla yüzleşen topluluk. Dolayısıyla gençlere doğru bilgileri aktarma vazifesi bizlere düşüyor" ifadelerini kullandı.

Ekleme: 19.01.2022 14:15:58 / Güncelleme: 19.01.2022 14:15:58 / Güncel
Destek için 

Haberler.com Özel SETA (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları) Vakfı Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Haberler.com stüdyosunda Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur'un konuğu oldu.

Çay, "Bugün dünyanın hiçbir ülkesi ortaya çıkan trendlere karşı durmakta başarılı olamıyor. Gençler bu trendlerle en fazla yüzleşen topluluk. Dolayısıyla gençlere doğru bilgileri aktarma vazifesi bizlere düşüyor" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kavramı kültürümüzü yansıtmıyor!

İkinci bölümde samimi açıklamalarına devam eden Çay, gençlere yönelik çalışmalarından ve gençlere doğru bilgilerin iletilmesinin öneminden bahsetti.

Abdulkadir Çay, "Bugün dünyanın hiçbir ülkesi ortaya çıkan trendlere karşı durmakta başarılı olamıyor. Gençler baktığınızda bu trendlerle en fazla yüzleşen topluluk. Trendlere karşı duramayacaksak kendi inandığımız doğrularımızı gençlere bir şekilde aktarmak durumundayız. İnsanın kalbine, zihnine cevheri yerleştirdiğinizde yeri geldiğinde kişinin doğru tercihi yapmasını sağlıyor. Bugün gençlerle ilgili yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. Bizler büyükler olarak kendi gençliğimizde yapamadığımız ya da kendi gençliğimizde yanlış yaptığımız şeyler üzerinden bugün gençlere yön vermeye çalışıyoruz. Bu doğru değil. Bırakalım gençler kendi doğrularını kendileri seçsin ama gençlere doğru bilgileri aktarma vazifesi bizlere düşüyor" dedi.

Gençler için her yıl seminer düzenliyoruz!

Vakfın gençler için düzenlediği seminerlere de değinen Çay, sözlerine şöyle devam etti: "SETA olarak gençlere yönelik her yıl iki ayrı dönemde yapmış olduğumuz seminer çalışmaları var. Bu seminerlere katılabiliyorlar ve bu seminerlerde belirli bir devam zorunluluğu söz konusu. Katılım zorunluluk çerçevesinde gerçekleşmişse sertifikalandırma yapıyoruz. Kurs programları da gerçekleştiriyoruz. Her yıl sınav dönemleri öncesinde 6 ve 8 haftalık bir programlama yapıyoruz. Sınav süreçlerine girmeden önce seminerlere başlıyoruz ve bitiriyoruz. Eğitimler ise genelde siyaset, uluslararası ilişkiler, toplum, medya ve ekonomi gibi alanlarda. Konular hocaların bizzat kendileri tarafından güncel başlıklar çıkarılarak belirleniyor. Gençlerle iç içeyiz. Bizim kapımız gençlere her zaman açık." İfadelerini kullandı.