Türkiye'de ilk kez Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsü'nde kayak pisti açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleşkesi Kampüsü'nde açılan 400 metre uzunluğundaki kayak pisti, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Ekleme: 18.01.2022 21:05:14 / Güncelleme: 18.01.2022 22:53:11 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsü'nde kayak pisti açıldı. 400 metre uzunluğundaki pistin açılışı için program düzenlendi.

Eren Ailesinin sponsorluğunda açılan kayak pisti, Türkiye'de üniversite kampüslerinde açılan ilk kayak pisti oldu.

 

Pistin açılışında konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Necmettin Elmastaş, kayak sporunun Bitlisliler için çok önemli olduğunu belirtti.

Üniversite kampüsünde açılan kayak pistinde sadece üniversite öğrencileri değil, Bitlis halkının ve diğer okullarda okuyan öğrencilerinin de faydalanabileceğini söyledi.

Elmastaş, "400 metre uzunluğunda eğitim amaçlı yapılan bir kayak tesisi. Türkiye'de bir ilk. Başka üniversitelerde yok. Önümüzdeki yıl, bu 400 metreye 200 metre daha ilave ederek pisti uzatmayı planlıyoruz. Burada sadece üniversite öğrencileri değil, aynı zamanda lise ve diğer düzeydeki öğrenciler, Bitlisli hemşerilerimiz de bundan istifade edebilecek. Bu tesisi Eren Ailesinin katkılarıyla yaptık. 2 milyonu aşkın bir yatırım. Bu vesileyle Ahmet Eren'e teşekkür ediyorum." dedi.

Program, Eren Üniversitesi çocuk folklor ekibinin halayı ve kesilen kurdeleyle sona erdi. Programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, öğrenciler ve kayakseverler katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar