Türkiye'nin en fazla kar alan ili Bitlis'te kar şenlikleri düzenlendi

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından, bu yıl düzenlenen "BETAV 2. Kar Şenliği" kapsamında 4 farklı kategoride kayak yarışları düzenlendi.

Ekleme: 18.01.2022 14:45:13 / Güncelleme: 18.01.2022 14:45:13 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'nde yıldızlar, gençler, kadınlar ve büyükler kategorisinde kayak ve atletizm yarışması gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi kayak antrenörleri tarafından yarışmanın startı verildi. Düzenlenen kar şenliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Bitlis'e kazandıracak birçok tesis ve projelerinin olduğunu belirtti.

Oto, "BETAV'ın bugün düzenlemiş olduğu 2'nci kar şenliğin dolayısıyla çok mutluyum. Bu organizasyonların geleneksel hale gelmesini diliyorum. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bitlis halkının buna ihtiyacı var. Bugün çok duygulandım. Çünkü 40 yıl boyunca bu dağda kayak kaydım, yarışmalar yaptım. Tek sorunumuz Nemrut Kayak Tesisi'dir. Bunu da inşallah çözeceğiz." dedi.

BETAV'ın, Bitlisli hayırsever iş adamları tarafından kurulan 35 yıllık bir kuruluş olduğunu belirten BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, eğitim üzerine kurulduklarını ve ciddi adımlar attıklarını ifade etti.

Dalkıran, "3 yıl önce BETAV tarafından 'Birinci BETAV Kar Şenlikleri' düzenlemiştik. Hem milli atletlerimiz hem de yerel sporcularımız yarıştılar. Bu yıl 4 kategoride yarışlar düzenledik. Eren Ailesi'nin katkıları oldu. Ahmet Eren'in sponsorluğunda düzenlediğimiz kar şenliğinde dereceye giren yarışmacılarımızı altın ile ödüllendirdik." ifadesini kullandı.

Yarışmanın ardından dereceye girenlerin ödülleri davetliler tarafından verildi. Ödül törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Eren Üniversitesi Rektörü Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve sporcular katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler