Güneydoğu Anadolu'da yoğun kar ve zirai don uyarısı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Mardin ve çevre illerine meteorolojik uyarıda bulunuldu.

Ekleme: 18.01.2022 12:25:11 / Güncelleme: 18.01.2022 12:25:11 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Yapılan duyuruda 18 Ocak Salı gününden itibaren Güneydoğu Anadolu bölgesinin kuzeyinden başlamak üzere bölgenin çoğunda etkili olacak şekilde kar, rüzgar ve fırtına beklendiği söylendi.

Ayrıca bölgede 17-23 Ocak tarihleri arasında zirai don beklendiği ve çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklaması yapıldı.

Açıklamada, meteorolojiden alınan bilgilere göre Güneydoğu Anadolu bölgesinde kar yağışlarının salı günü (bugün) öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyindeki Adıyaman, Şanlıurfa, Batman illerinin bazı bölgeleri ile Diyarbakır ve çevresinde; Gaziantep, Kilis, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışının görüleceği tahmin edildiği belirtildi.

Öte yandan 23 Ocak Pazar gününe kadar olan süre boyunca orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayının beklenildiği, çiftçilerle ilgililerin tedbirli olması hatırlatılmasında bulunulan açıklamada, salı, çarşamba ve perşembe günleri için geçerli olmak üzere kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte tipi, buzlanma, don olayının yanı sıra bölgenin kuzeyindeki yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda uyarıda bulunuldu. (İLKHA)