Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Gülüm darp edilen sağlık çalışanını ziyaret etti

İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde hasta yakınları tarafından darp edilen Hemşire Mustafa Aslan'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ekleme: 17.01.2022 22:50:12 / Güncelleme: 17.01.2022 22:50:12 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, sağlık çalışanına yapılan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Şiddet asla kabul edilemez. Sağlık hizmetleri kamu adına kesintisiz sunulan özellikli bir hizmettir. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylemdir. Zorlu geçirdiğimiz pandemi sürecinden bu yana vatandaşlarımıza hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personellerimizin şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık çalışanlarının önemli kısmı ilk fırsatta Şanlıurfa'dan ayrılmak istiyor, bu tür olaylar sağlıkçıların ilimize gelmemesi ve geldiğinde de ilk fırsatta gitmesinde önemli bir faktörü oluşturuyor.  Darp edilen kardeşimizi evinde ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve konunun Sayın Valimiz ve Başsavcımız ile birlikte takipçisi olduğumuzu söyledik." ifadelerini kullandı.

Gülüm açıklamasının sonunda darp olayı ile ilgili 3 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ifade ederek, yapılan saldırıyı kınadı. (İLKHA)