Van Umut Kervanı 2022’nin ocak ayında 200 aileye yardım ulaştırdı

Yıl boyunca fakir ve muhtaç ailelere yardım ulaştırmaya devam Van Umut Kervanı, 2022 yılının ilk ayında derneğe kayıtlı ve birinci derece muhtaç olan 200 aileye gıda yardımında bulundu.

Ekleme: 17.01.2022 13:05:09 / Güncelleme: 17.01.2022 13:06:48 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yapılan yardım faaliyeti hakkında açıklamada bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Vatan, Van Umut Kervanı olarak ocak ayı içerisinde derneğe kayıtlı olan birinci derece mağdur durumda olan 200 fakir ve yardıma muhtaç aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Yapılan yardım çalışmalarında kendilerine destek olan hayırsever ve esnafa teşekkür eden Vatan, “Memleketimizde mağdur aile sayısı çok fazladır. Ayrıca memleketimiz bir kış memleketi olması hasebiyle, bazı mağdur ailelerimiz mevsimlik çalışıyorlar. Mevsimlik çalıştıkları için kışın boşta kalıyorlar. Bu minvalde de bize başvuruda bulunuyorlar. Yapılan başvuruları elimizden geldiğince değerlendirmeye çalışıyoruz ve elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi.

“110 ailemize bot ve mont yardımında bulunduk”

Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Vatan

Vatan, “Geçen aylarda yaptığımız yardım çalışmalarından bir tanesi de bot ve mont yardımıydı. Bu kapsamda 110 fakir ve mağdur ailemize bot ve mont yardımında bulunduk. Yardımlarımız peyderpey devam ediyor. Bu anlamda 3 aylarda da Van Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarımız olacak. Ulaşmamız gereken aile sayısı çok fazladır. Ama maddi imkânsızlıktan dolayı hepsine ulaşamıyoruz. Bu anlamda da hayırsever ve esnaflarımızdan destek bekliyoruz. Allah yardımlarını esirgemeyen bütün esnaf ve hayırsever kardeşlerimizden razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar