Bizi aldatan bizden değildir!

Ürünlere yapılan zamlar yetmezmiş gibi bir de zam yaptıkları ürünlerin gramajlarını düşüren üreticiler hiç mi Allah’tan korkmazlar.

Ekleme: 17.01.2022 10:26:04 / Güncelleme: 17.01.2022 10:26:04 / Güncel
Destek için 

Dolar kurunun artışından sonra ürünlere yapılan zamla canından bezen halka yapılan oyun ve hilelerin ardı arkası gelmiyor. Ürünlere yapılan zamlar yetmezmiş gibi bir de zam yaptıkları ürünlerin gramajlarını düşüren üreticiler hiç mi Allah’tan korkmazlar.

Alım gücünün gittikçe azaldığı ülkemizde artık yeme alışkanlıklarımızı da değiştirmemiz gerekecek. Ürünlerde yapılan gramaj düşürme oyunu “Pes” dedirtse de maalesef bunun önüne geçilemiyor. Hükümetin denetim ve cezaları caydırıcı olmaktan çok uzak. Yüksek meblağlarla ifade edilen cezalar dahi üreticileri durdurmaya yetmiyor.

Bir müddettir çikolata ve çerezde görülen gramaj oyunu bakliyatta ürünlerinde de yapılmaya başlandı. Gramajı düşürülen ürünlerdeki düşük fiyatı gören tüketici, gramajına bakmadan aldığı üründe nasıl aldatıldığını evine gelince görüyor.

Fiyat düşürmek yerine gramaj düşürdüler!

Dolar kurunun düşmesiyle birlikte beklenen düşüş gerçekmemiş olmasına rağmen belirli bir noktada durmasını en azından istikrar açısından iyi bir şey olarak yorumlayan uzmanların aksine zincir marketler, hala dolar kuru yükseliyormuş gibi fiyat yükseltmeye devam ediyorlar. Bu da yetmeyince ürettikleri ürünlerin gramajını düşürüp yine istedikleri fiyatta satışa sunarak halkı aldatmaya devam ediyorlar.   Çikolata, bisküvi, çerez, ekmek derken gıda ürünlerinin de gramaj oyununa dahil edilmesi “Artık bu kadar da olmaz” dedirtti.

Halkı düşünmeyen, yalnız kendi kazançlarıyla ilgilenenler konusunda devlet, vatandaşını koruyacak caydırıcı adımlar atmalıdır.