Yazar Hekimoğlu İsmail son yolculuğuna uğurlandı

​İstanbul'da 90 yaşında hayatını kaybeden "Minyeli Abdullah" ve "Maznun" gibi kitapların yazarı olan ve Hekimoğlu İsmail ismiyle tanınan; Ömer Okçu, Üsküdar İlahiyat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

Ekleme: 16.01.2022 18:09:14 / Güncelleme: 16.01.2022 18:47:46 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hekimoğlu İsmail mahlasıyla tanınan Ömer Okçu, dün akşam bir süredir tedavi gördüğü mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Okçu, Üsküdar İlahiyat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dava arkadaşları, yakınları ve okurları katıldı. 

 

Meclis Başkanı Şentop, merhumun oğlu Osman Okçu'ya taziye dileklerini iletti.

Kılınan cenaze namazının ardından merhumun cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Merhumun rahle-i tedrisatından geçtiğini belirten Yazar-Şair Nurullah Genç, cenaze namazı sonrası İLKHA muhabirine açıklamada bulundu.

"Ülkemizin çok büyük bir değeriydi"

Şiir, sanat, edebiyat, tefekkür dünyasıyla ilgili çalışma yapan gençlerin desteğe ihtiyacı olduğunda onlara elini uzatanlara atfettikleri değerin çok büyük olduğunu belirten Genç, "Benimde yıllar önce 19 yaşımda Erzurum'dan mektup gönderdiğim, mektubuma çok açık ve net bir biçimde 'Kardeşim sende çok büyük bir edebiyat yeteneği var, yazmaya devam et. Bana yazılarını ve şiirle gönder' diye cevap aldığım birisiydi Hekimoğlu İsmail namıyla bilinen Ömer Okçu. Ne mübarek adam bana cevap yazdı ve beni yönlendirdi diye düşünmüştüm. 1982 yılında İstanbul'a gelerek kendisiyle tanıştığımda, bunun sadece yazılan bir mektuptan ibaret olmadığını gördüm. Karşılayışı, sıcaklığı, samimiyeti, konuşması, ilgilenmesi, ağırlamasıyla gördüm ki Hekimoğlu İsmail yüreğiyle insanlara muamele eden, sadece aklıyla değil bütün bir izanı ve aklıyla insanlara muamele eden birisi. Romanlarına, tefekkür dünyasıyla ilgili eserlerine, denemelerine baktığımızda bunun yansımalarını çok açık bir şekilde görüyoruz. Ülkemizin çok büyük bir değeriydi. İnanıyorum ki; bundan sonra da eserleriyle ve yaptıklarıyla insanlar onu hayırla yad edecekler. Geleceğimiz için önemli bir yapı taşı olarak kalmaya devam edecek. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler