Cumhurbaşkanı Erdoğan: Garp cephesinde değişen hiçbir şey yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarih kitaplarına ve gazete arşivlerine şöyle bir bakarsak aslında 60 yılda garp cephesinde değişen hiçbir şeyin olmadığını daha iyi görürüz." dedi.

Ekleme: 16.01.2022 06:45:11 / Güncelleme: 16.01.2022 06:45:11 / Güncel / Aydın Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, "27 Mayıs'a yalanla, iftirayla, kışkırtmayla zemin hazırlayanlar gibi bunlar da hem siyasetten hem milletin hafızasından silinip gidecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 vilayetin 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'ye olan sevgisini anlatarak, Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/ Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda/ Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." dizelerini okudu.

Aydın'ın merhum Adnan Menderes gibi vatan millet sevdalısı bir devlet adamını yetiştirmiş, Türkiye siyasetine kazandırmış özel bir şehir olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum başbakan Adnan Menderes'i bir kez daha özlemle yad ettiklerini söyledi.

Toplantıdan sonra açılışını yapacakları, Adnan Menderes müzesi ile Menderes'in ismini ve mirasını gelecek nesillere aktaracak, bir eseri daha Aydın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Rahmetli Menderes, gönül kumaşı ipekten dokunmuş, milletine karşı müşfik bu ülkeye meftun, çalışkan, ufuk ve dert sahibi bir siyasetçiydi. Milletimizi inim inim inleten tek parti faşizminin ardından Anadolu insanının yüzü ilk kez onun döneminde güldü. Tek parti karanlığından sonra milletimiz onun yüzünde aydınlığı gördü. Umudu gördü, ilk defa kendinden bir parça gördüm. Türkiye, hizmetle, eserle yatırımla ilk kez onun zamanında tanıştı. Yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan köylümüz ayağındaki çarığı ilk defa Menderes'le birlikte çıkardı. İmam hatip okulları ilk kez onun döneminde açıldı. Ezan-ı Muhammedi aslına uygun şekilde 18 yıl sonra ilk kez onun zamanında okundu. Demokrasimiz, tek parti bakiyesi birçok utancından onun mücadelesi sayesinde kurtuldu. Bugün yüz akımız olan pek çok kurumun kalkınma altyapısının, hak ve özgürlüklerin altında merhum Menderes'in imzası vardır.

"Türkiye'yi ekonomik, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşımıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu'yu yolla, elektrikle, traktörle, okula tarımla, makineleşme ile yaygın bir şekilde tanıştıranın da yine Menderes olduğuna işaret ederek, "Karşılaştığı onca zorluğa onca engele rağmen. Türkiye'yi ekonomik olarak, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşımıştır. 10 yıl süren başbakanlığı döneminde Adnan Menderes, hizmetleriyle, samimiyetiyle, çalışkanlığıyla, halka yakınlığıyla milletimizin gönlünde taht kurmuştur." diye konuştu.

Şehit edilmesinin üzerinden geçen 60 seneye rağmen milletin Menderes'i unutmadığını, hep hayırla, hep özlemle hatırladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Milletimiz Menderes'i unutmadığı gibi yalan haberlerle, ahlaksız iftiralarla, kışkırtmayla darbeye ortam hazırlayanları da unutmamıştır. Bilhassa Dümbüllü İsmail Tiyatrosu'ndan hiçbir farkı olmayan Yassıada mahkemeleri ile onu idama götürenleri asla unutmamıştır. Bugün Adnan Menderes ismi geçince nasıl yediden yetmişe insanımızın tamamının yüreğine kor bir ateş düşüyorsa onu idam sehpasına götürenleri hatırlayınca da aynı şekilde öfkesi kabarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın/ gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın." dizelerini hatırlatarak, "Milletimiz, sözde yargı kararlarıyla işlenen bu cinayetin faillerini aradan geçen 60 seneye rağmen hâlen hınçla, nefretle, lanet ederek hatırlıyor. Ama bunun bedelini ama bu dünyada ama ebedi alemde ödeyeceksiniz. Öyle ucuza değil." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih kitaplarına ve gazete arşivlerine şöyle bir bakarsak aslında 60 yılda garp cephesinde değişen hiçbir şeyin olmadığını daha iyi görürüz." diye konuştu. (İLKHA)