Şu organı kaça alırsın!

Organ naklini gerçekleştiren doktor, "Alıcı ve bağışçı arasındaki karşılıklı anlaşmaya göre 6 ila 8 bin dolar karşılığında organ naklinin gerçekleştiği” ifade edildi.  

Ekleme: 15.01.2022 14:03:27 / Güncelleme: 15.01.2022 14:09:53 / Sağlık
Destek için 

Afgan halkının çektiği çileler bitmiyor. Yıllardır verdikleri mücadele sonunda hedeflerine ulaştıkları bir anda sevinçleri kursaklarında kaldı dersek her halde abartı etmiş olmayız.

Ülkede yaşanan açlık boyutu korkutmaya devam ediyor. Yapılan yardımlar bir türlü istenilen seviyeye ulaşmıyor. Hayatta kalmaya çalışan mazlum Afgan halkı hayatta kalmak için organlarını satışa çıkarmaya başladılar. Gelen haberlere göre “Organ naklini gerçekleştiren doktor, alıcı ve bağışçı arasındaki karşılıklı anlaşmaya göre 6 ila 8 bin dolar karşılığında organ naklinin gerçekleştiği” ifade edildi.  

Açlığın getirdiği çaresizliğin insanı soktuğu bu duruma mı yoksa kardeşlerimize el atmayışımıza üzüleyim bilemedim. Gittikçe artan bu açlığa bir çare bulunmazsa yakında insanlar hayatlarını daha az organla devam ettirmek zorunda kalacaklar.

“Böbrek nakil uzmanı ve ürolog Doktor Nasir Ahmad, bir yıl içinde 85 böbrek nakil ameliyatı yaptığını, alıcı ve bağışçı arasındaki karşılıklı anlaşmaya göre 6 ila 8 bin dolar karşılığında organ naklinin gerçekleştiğini” ifade eden sözlerini okuduğumda kanım dondu. İnsanlığımdan utandım. Kardeşlerimin çektiği kör gözlerimle göremediğim gibi kalbimde körelmiş olacaktı yaşananlardan bi haber hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.

“İç Hastalıkları uzmanı Doktor Ahmad Shekaib ise organ satan insanların belki kısa zaman için bir refaha kavuşsalar bile ileride bu nakil işlemi yüzünden yaşayacakları sağlık sorunlarına dikkat çekerek, "Organlarını ekonomik sıkıntılar yüzünden satan bir çok insan uzun dönemde önemli sağlık sorunları yaşayacak” dediği açıklamasında çaresizlikten organlarını satan kardeşlerimize el atmamız gerekmez mi?