Malatya'da çeşitli suçlardan 16 kişi yakalandı

Malatya il genelinde gerçekleşen hırsızlık, yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından aranma kaydı bulunan 16 şüpheliden biri çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor.

Ekleme: 15.01.2022 13:09:25 / Güncelleme: 15.01.2022 13:15:41 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde, bir işyerinden 10 bin TL çalınması olayı ile ilgili yürütülen çalışmada, çaldığı parayla birlikte yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğinin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Caddesi'ndeki bir işyerinden hırsızlık olayıyla ilgili yapılan 3 günlük çalışma neticesinde, olayı gerçekleştiren faili meçhul şahsın çalmış olduğu 10 bin TL ile yakalandığı ve çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandığı belirtildi.

Kentteki bir başka asayiş olayında ise, Malatya, Elazığ, Bakırköy, Derik ve Aksaray mahkemelerince 13 ayrı suçtan arama kaydı olan bir şahsın yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu Başharık Mahallesi'nde saklandığı adreste yakalandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Akpınar Mahallesi'nde bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda, olayı gerçekleştiren 4 şüpheli şahsın, 99 farklı şahsa ait kimlik fotokopileri, resimleri, adli sicil kayıtları, 40 farklı kişiye ait kambiyo senedi, çok sayıda floresan lamba, beyaz poşet içeresinde çok sayıda fosforlu yelek ile birlikte yakalandığı malzemeler müştekisine teslim edildiği ifade edildi.

Kışla Caddesi'ndeki bir adreste meydana gelen 7 bin TL değerinde iki adet cep telefonun çalınması olayının faili meçhul şüphelisinin tespit edilerek çalmış olduğu iki adet cep telefonu ile yakalandığı belirtilen açıklamada, Uçbağlar Mahallesi'nde bulunan metruk binalarda yapılan kontrollerde el arabasıyla çalıntı kalorifer peteği götüren 3 şahsın yakalandığı kaydedildi.

Buhara Caddesi'nde meydana gelen açıktan hırsızlık olayının şüphelisi yakalandığı, bahse konu çalıntı telefonun müştekiye teslim edildiği, ifade edildi.

Kernek Mahallesi'nde meydana gelen kesici aletle yaralama olayı ile ilgili faili meçhul 2 şahsın suç aletiyle beraber yakalandıkları, Ferhadiye Mahalles'inde meydana gelen kasten yaralama olayı ile ilgili olarak olayın şüphelisi bahse konu suç aleti bıçak ile birlikte yakalandığı belirtildi.

Hanımınçiftliği Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan şahsın yapılan GBT-UYAP sorgulamasında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan arandığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, aynı mahallede meydana gelen faili meçhul evden hırsızlık olayının şüphelisi içerisinde takım anahtarları, tornavida, pense, gömme anahtarı ve makas bulunan 1 adet takım çantası ile birlikte yakalandığı kaydedildi.

İstiklal Mahallesi ile Hacı Abdi Mahallesinde durdurulan 2 şahsın GBT sorgulamasında kayıp şahıs olarak arandıkları ve tüm olaylarla ilgili tahkikata başlandığı açıklamasında bulunuldu. (İLKHA)