Akaryakıt sektörü zorda..

Akaryakıt dağıtımı için kurulan otomasyon sistemleri konusunda yalnızca EPDK tarafından akredite edilen firmaların yetkilendirilmesi bazı dağıtım firmalarını zor durumda bıraktı.

Ekleme: 14.01.2022 16:34:51 / Güncelleme: 14.01.2022 16:34:51 / Ekonomi
Destek için 

Akaryakıt dağıtımında genel iş akışının kontrol ve idaresini sağlayan entegre sistem olan otomasyon sistemleri konusunda yalnızca EPDK tarafından akredite edilen firmaların yetkilendirilmesi bazı istasyonları zor durumda bıraktı. Aynı zamanda yakıtların EPDK tarafından izlenmesi ve kayıt altına alınmasını da sağlayan otomasyon sistemleri konusunda  1 Ocak’tan itibaren yalnızca akredite firmaların faaliyet yürütmeye başlaması nedeniyle bu firmaların talebe yetişemediği bildirildi.

DAĞITIM FİRMALARI ZORDA

Ancak EPDK’nın akredite firmaları yakın zamanda açıklaması ve akredite firmaların talebe yetişememesi akaryakıt dağıtım şirketlerini zor durumda bıraktı. Kararın yürürlüğe girmesinden itibaren pek çok akaryakıt dağıtım şirketinin çalışacak yetkili firma bulmakta zorlandığı öğrenildi.

YALNIZCA 5 FİRMA VAR

Otomasyon firmalarının uzun zamandır çalıştığını belirten kaynaklar, EPDK’nın yaklaşık bir hafta-on gün içinde akreditasyon işlemlerini tamamladığını ve şuan piyasada yalnızca 5 firma olduğunu belirtti.