Vücuttan kaybolan mineralleri yerine getiren sebze: Havuç

Bünyesinde barındırdığı A, C, K vitaminleri, pantotenik asit, potasyum, folik asit, demir, bakır, magnezyum sayesinde havucun vücuda son derece önemli faydaları vardır.

Ekleme: 14.01.2022 14:38:43 / Güncelleme: 14.01.2022 14:38:43 / Sağlık
Destek için 

Havuç, lezzetli, besleyici ve son derece faydalı bir kök sebzedir. Vücutta A vitaminine dönüşen bu değerli antioksidan özellikle göz sağlığına faydalarıyla bilinir. 

Havucun sağlığımıza olan faydalarını sıralayacak olursak;

  • Bol miktarda A vitamini barındıran havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder.
  • A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir.
  • Kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yenilmesi tokluk hissi sağlar.
  • Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
  • Cildi canlandırır, güzelleştirir.
  • Yaşlanmaya bağlı oluşan ağrı ve sızıları havuç suyu içerek azaltabilirsiniz.
  • Doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırır. Kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı etkilidir.
  • Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşır.
  • Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkilidir.
  • İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engelleyici özelliği vardır.
  • Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. 
Etiketler: