BAE “Kesinlikle ilgileniyoruz” açıklaması!

Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, son zamanlarda Türkiye ile artan diplomatik ve ekonomik ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 13.01.2022 11:15:14 / Güncelleme: 13.01.2022 11:15:14 / Ekonomi
Destek için 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, son zamanlarda Türkiye ile artan diplomatik ve ekonomik ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

10 milyar dolarlık yatırım anlaşmasından sonra Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye devam etmek istediklerini belirten el Suwaidi, Türkiye'de finans, lojistik ve gıda alanında yatırımlarla ilgilendiklerini kaydetti.

Lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz!

Türkiye'nin konumunun önemine vurgu yapan BAE'li yetkili, "Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Şubat’ta ABE’ne gidecek!

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'ın da şubat ayında BAE'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.