Ebu Merzuk: Batı Şeria'da işgale karşı kalkışma gayet doğaldır

HAMAS'ın Dış ilişkiler Sorumlusu Dr. Musa Ebu Merzuk, işgale uğrayan Batı Şeria bölgesi halkının işgalci siyonist rejime ve işgalci yerleşimcilere başkaldırmasıyla ilgili görülen hadiselerin doğal olduğunu dile getirdi.

Ekleme: 12.01.2022 13:25:08 / Güncelleme: 12.01.2022 13:27:49 / Dünya
Destek için 

Son aylarda işgalci siyonist rejimin baskılarına artan direnişlerle ilgili bir açıklama da HAMAS Dış ilişkiler Sorumlusu Dr. Musa Ebu Merzuk'tan geldi.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında işgalci siyonist rejimin Filistin topraklarındaki işgalini sürdürdüğü ve mukaddes mekanları kirletmeye devam ettiği sürece Filistin halkının rahat olamayacağını belirten Ebu Merzuk, "Filistin halkının tam özgürlüğüne kavuşuncaya ve işgal bağından tamamen kurtuluncaya kadar mücadelesini sürdürecek." İfadelerini kullandı.

Açıklamasında Filistin'in iç meseleleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ebu Merzuk şunları ifade etti:

Filistin'de seçimler Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin istediği şekilde, sadece bir örgütün ölçülerine göre düzenlenemez. Örgüt siyasi tavırlarını gözden geçirmeli, kendini toplumun dışına itmekten ve ben merkezli düşünmekten vazgeçmelidir. Bölünmenin sonlandırılmasına ve kapsamlı seçimlerin yapılmasına hazırız, Filistin'in temel ilkeleri üzere safları birleştirme çağrısına hiçbir zaman olumsuz karşılık vermedik." (İLKHA)