Adana'da "Namazla Diriliş Konferansı" gerçekleştirildi

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından Adana'da "Namazla Diriliş Konferansı" düzenlendi.

Ekleme: 11.01.2022 15:25:11 / Güncelleme: 11.01.2022 15:32:43 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe araştırmacı yazarlar Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan ve Ahmet Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı programda namazın ve ezanın önemi bununla birlikte çocuklara öğretilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Programı tertip eden ASİM'in Başkanı Mahmut Eraslan yaptığı açılış konuşmasında, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Allah'ın bizlere belirlediği ilkeler çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her ne ad altında olursa olsun toplumuzu ifsad eden ve milletimizin değerleriyle örtüşmeyen organizasyonlara karşı çıkacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerimiz önünde yitip gitmesine müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

 

İslam'da namazın diğer ibadetlerden ayrıldığını söyleyen ve namaz ibadeti ile ilgiler bilgiler veren Yıldız, şunları kaydetti:

İnsan sözcüğü nisyandan gelir. Eğer insan günde beş vakit namaz kılmazsa Rabbini unutur. Emirlerini, yasaklarını ve talimatlarını unutursa Allah'ta kendi zatını unutanı unutur. Ezan bir özgürlük ve diriliş çağrısıdır. Allah'tan başkasına kul olmayacağını, kula kul olmayacağını, mala, mülke paraya kul olmayacağını İslam'ın her bir ferdinin ve Müslüman'ın özgür olduğunun ilanıdır ezan.

ASİM'e böylesi güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür eden Ramazan Kayan da "Halkıın yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde yüzde 25'lik namaz kılma oranı var. Eğer onlar da olmasaydı daha büyük imtihanlar ve belalarla karşılaşabilirdik. Fakat şükürler olsun içimizde hala tövbe, istiğfar ve şükredenler var. Allah musibetleri üzerimize yağdırmıyor." şeklinde konuştu.

Programda konuşan bir diğer katılımcı olan Ahmet Bulut ise, "Çocuklarımızı yediriyoruz, içiriyoruz, giydiriyoruz fakat bir Abdest ve Namazı öğretmiyorsak neye yarar bu gayretimiz. Yeni alınan bir telefonun dahi 2 yıl garantisi varken bir Müslüman'ın göz açıp kapanıncaya kadar dahi ölmemeye garantisi yoktur. Namazlarımızı sürekli ve düzenli kılabilmek için, abdestli yaşamayı prensip haline getireceğiz. Günlük programımızı namaza göre yapalım. Mutlaka namaz ile alakalı kitaplar okuyalım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan programda, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ile Adana İl Müftüsü Hasan Çınar da birer konuşma yaptıktan sonra sonlanan programda Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan ve Ahmet Bulut programdan kitaplarını imzaladı. (İLKHA)