Hep aynı nakarat!

Sizler çıktığınız yerden bir daha inmek ister misiniz? Fiyatlar nasıl insin?

Ekleme: 09.01.2022 15:34:24 / Güncelleme: 09.01.2022 15:34:24 / Güncel
Destek için 

Haber- Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili düzenlemeler için de çalışmalar başladı. Hayata geçirilen yeni ekonomi modelinde yapılacak düzenleme ile KDV düşecek, etiket fiyatları da inecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'nin sadeleştirilmesine ilişkin çalışmalar için "Gerçekten çok ses getirecek" yorumunda bulunmuştu.

Hiç şüphesiz KDV’nin inmesi iyi bir şeydir. Gel gör ki nedense ürünlerin üzerindeki etiket fiyatları ha bire artıyor. “Dolar düşerse fiyatlar düşer” denildi olmadı. “Bir kaç güne etiketler eski haline geri döner” denildi dönmedi. Hep aynı nakaratı duymaktan sıkıldık. Etiketler ha bire yükselirken yetkililer inecek diye söylemlerinden taviz vermiyor. Çıkan bir daha iner mi? Sizler çıktığınız yerden bir daha inmek ister misiniz? Fiyatlar nasıl insin?

Şimdi de KDV inerse fiyatlar inecek deniliyor. Ön yargılı olmak istemiyorum, ama yine de temkinli davranmakta yarar vardır. Her seferinde umut ve hayal kırıklığı yaşamam bana tecrübe kazandırdı.

Bakan açıkladı!

KDV indirimi çok ses getirecekmiş. Piyasalardaki üretici ve tüketicinin ittifak ettiği bir sistemden bahsediyor. Tüketici ağlıyor da sanki üretici keyf mi yapıyor. Üretici artık üretemediğinden şikâyetçi tüketici ise alım gücünün kaybolmasından. Oysa sayın bakan hala “Çok ses getirecek” diye açıklama yapıyor. Doğrudur bir ses gelecek, ama onun ne sesi olduğunu yakında hep birlikte göreceğiz.