Sosyal medya bazen iyidir!

Türkiye'deki kullanıcılara benzinin daha ucuza satıldığını ve vatandaşa benzin konusunda Avrupa ülkelerinden daha az maliyet bindiğini söyledi. 

Ekleme: 09.01.2022 11:20:01 / Güncelleme: 09.01.2022 11:20:01 / Güncel
Destek için 

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, canlı yayında benzin fiyatlarını Avrupa'daki fiyatlarla karşılaştırınca itiraz geldi. Ancak Hacısalihoğlu iddiasında ısrar edince kendisini sosyal medyada buldu.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Türkiye'de benzine yapılan zammı Hollanda, İspanya ve Almanya ile karşılaştırarak Türkiye'deki kullanıcılara benzinin daha ucuza satıldığını ve vatandaşa benzin konusunda Avrupa ülkelerinden daha az maliyet bindiğini söyledi. 

Habertürk'te Enine Boyuna programına katılan akademisyen-yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, yapılan zamlar ve enflasyona ilişkin konuşurken benzine gelen zamdan yola çıkarak Türkiye'de benzinin daha az zamlandığını söyledi.

“Hollanda’da 1 litre benzin 1.96 Euro’ya çıkmış, İspanya’da 1.48 Euro, Almanya’da 1.66 Euro, Türkiye’de 0.89 Euro” diyen başta programın moderatörü Hülya Hökenek ve Nagehan Alçı itiraz etti.

Hacısalihoğlu'na diğer konuklar, "Bu kıyas doğru bir kıyas değil. Onlar kendi paraları ile yapılıyor. Paraları bizim 15 katımız daha değerli" şeklinde itiraz etti. Bunun üzerine Hacısalihoğlu, "istatistikte her şey kıyaslanabilir" dedi.

Tezinde ısrar eden Hacısalihoğlu sosyal medyanın diline düşmekten kurtulamadı.