Kurtulmuş Kur'an eğitimine çağ dışı diyen CHP zihniyetini eleştirdi

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa'da partisinin düzenlediği sivil toplum kuruluşları buluşmasında yaptığı konuşmada, CHP'nin halkın inanç ve değerleri ile uyuşmayan söylem ve davranışlarını değerlendirdi.

Ekleme: 07.01.2022 14:20:09 / Güncelleme: 07.01.2022 14:20:09 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ak Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, bazı temaslarda bulunmak üzere dün akşam Şanlıurfa'ya geldi.

Bu sabah bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada ana muhalefet partisi ve liderine yüklendi.

"Kılıçdaroğlu korsan bir muhalefet nasıl olur, onu millete gösteriyor"

Ana muhalefet partisinin sorumluluktan uzak bir şekilde korsan bir muhalefet anlayışı sergilediğini belirten Kurtulmuş, "Muhalefet olmak demokrasideki en önemli görevlerden biridir. Millet, demokrasilerde muhalefetteki partilere şu gözle bakarlar. 'Yarın iktidara gelseniz Türkiye'yi nasıl yöneteceksiniz?' Sadece toplumun sinir uçlarına dokunarak, bazı farklı toplumsal kesimleri harekete geçirmek, onları bir şekilde 'istemezük' cephesinin sözlü sesi, yüksek fertleri haline getirmekten başka muhalefet özellikle ana muhalefet, Türkiye'de hangi fikri ortaya koyarak iktidar olduğunda nasıl yöneteceğini milletimize anlatıyor. Kılıçdaroğlu, önce TUİK'e, arkasından da hızını alamayarak Milli Eğitim Bakanlığına baskına gitti. Şimdi hangi kamu kuruma baskına gideceğine dair insanlarımızda endişeler var!  Kılıçdaroğlu, sorumlu bir ana muhalef partisi lideri gibi hareket etmek yerine 'korsan bir muhalefet' nasıl olur, onu millete gösteriyor." şeklinde konuştu.

 

"Kur'an eğitimini çağ dışı olarak adlandıran bir zihniyet, bu millete ait bir zihniyet olamaz"

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemine değinen Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemi ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski yapmış olduğu yanlışlardan arındığını, yeni bir istikamete, vatandaşın degerleri ile ve inançları ile barıştığını zannediyoruz. Tam böyle zannetmeye başladığımız zaman da CHP'nin asıl kodlarına sahip olan birileri kalkıyor, fikirlerini, zihinlerinin arkasında sakladıkları görüşlerini milletin önünde dile getiriyor. Bunlardan bir tanesi de milletimizin büyük kesimlerini rencide eden Cumhuriyet Halk partisi'nin önemli sözcüklerden birisinin 4-6 yaş çocuklarının okul öncesi Kur'an eğitimini esas alan son derece talihsiz, yanlış ve sakat görüşleridir. Bunları dile getirdik ama bir kere daha şanlıurfa'dan dile getirmek isterim.  Kur'an eğitimini çağ dışı olarak adlandıran bir zihniyet, bu millete ait bir zihniyet olamaz. Kur'an eğitimini çağ dışı olarak gören bir zihniyet asıl çağdışı zihniyet odur, milletimiz de bu zihniyete prim vermez." diye konuştu.

 

"Kılıçdaroğlu parti sözcünün Kur'an eğitimi ile ilgili sözlerinden dolayı özür dilesin"

CHP'nin ırkçı söylem ve tavırlarını da eleştiren Kurtulmuş, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde yakın döneminde bakanlık yapmış birisi kalkıp 'başörtülü bir hakimin, savcının olduğu mahkemede yargılanmak istemem. Onun tarafsız olduğuna dair inancım yoktur.'diyor. Bu zihniyete bakar mısınız. Beklerdik ki helalleşme diyen Kılıçdaroğlu önce bu eski bakanının söylediği bu sözlerden dolayı özür dilesin. CHP'li bir belediye başkanı da Avrupa'daki ırkçı, aşırı, marjinal partilerin söyleyebileceği bir şekilde 'buradaki yabancılardan su parasını 10 kat yüksek alacağım, nikahlarını da 100 dolara kıyacağım.' diyor. İsterdik ki Kılıçdaroğlu çıkıp milletten özür dilesin ve en sonunda partisinin sözcülerinin dile getirdiği çocuk yaşta Kur'an eğitimi çağ dışıdır sözlerinden dolayı da özür dilesin." dedi. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar