Malatya'da 8'inci sınıf öğrencilerine kaynak kitap dağıtımına başlandı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine 12 bin 483 kaynak kitabın dağıtımı için start verildi.

Ekleme: 06.01.2022 18:05:10 / Güncelleme: 06.01.2022 18:05:50 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS kapsamında 23 milyon 500 öğrenciye ücretsiz dağıtılacak kaynak kitap basımı gerçekleştirdi. Bu kapsamda Malatya'ya 12 bin 483 kaynak kitabı gönderildi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 8'inci sınıf öğrencilere dağıtılmak için Öğretmenler Ortaokulunda kaynak kitap dağıtım töreni düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, "Milli Eğitim Bakanlığımız LGS ve YKS kapsamında Türkiye genelinde 23 milyon 500 öğrenciye ücretsiz dağıtılacak kaynak kitap basımı gerçekleştirilmiştir. Malatya'mızda da bugün itibariyle LGS kapsamında 12 bin 483 kaynak kitap dağıtımına başlanacaktır. Toplamda da ilimize 216 bin adet kaynak kitap gelmiştir. Bugün Öğretmenler Ortaokulumuzda dağıtımın ilk adımını atacağız. 'Başarı Rehberim' kapsamında başlattığımız bu proje önemli bir şey. Malatya'da bu proje olmadan önce geçen sene Sayın Valimizin (Aydın Baruş) talimatıyla 8'inci sınıf öğrencilerimize Yunus Emre Mesleki ve Teknik Lisemizde kaynak kitaplarını basmıştık. Bu sene de Millî Eğitim Bakanlığı bunu ücretsiz olarak dağıttı." dedi.

 

Malatya'da şimdiye kadar 216 bin kaynak kitabı dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Aydın Baruş, "Bu, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar öğrencilerimizi kapsamaktadır. Kaynak kitabın dağıtımının amacı öğrencilerimizin ders kitabı dışında hem sınavlara hazırlık hem de derslerinde olan gelişmeleri hızlandırmak için Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu bir proje. Çünkü okullarımıza devam eden öğrencilerimizin ailelerinin tamamının derslerine destek sağlayacak kaynak kitapları edinmede mahir gücü yok. Dolayısıyla bu çok önemli bir açığı kapatmış olacak. Diğer taraftan 'Başarı Rehberim Projesi' kapsamında öğrencilerimizin hem LGS hem YKS sınavlarına hazırlanması için geçen yıl bir çalışma başlatmıştık. O kapsamda da öğrencilerimize bizlerce kaynak kitap dağıtmıştık ve bunun semeresini de sınavlarda başarılarımızın artmasında gördük. İnşallah bu kaynak kitapların dağıtımıyla birlikte çocuklarımız hem sınavlara daha iyi hazırlanma anlamında hem de derslerini daha iyi anlama manasında güzel gelişme kaydetme imkanına sahip olacaklar." diyerek, dağıtacakları kitapların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kitap dağıtımına geçildi.

Tören'e Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler