Tayland, Kripto Para Yatırımcılarından Vergi Alacağını Duyurdu

Tayland’da Kripto para ticareti yapan kişiler, %15 oranında üst kazanç vergisine tabi tutulacak

Ekleme: 06.01.2022 16:04:35 / Güncelleme: 06.01.2022 16:04:35 / Dünya
Destek için 

Tayland’da Kripto para ticareti yapan kişiler, %15 oranında üst kazanç vergisine tabi tutulacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Tayland, kripto paralar üzerindeki düzenleyici duruşunu giderek daha da yoğunlaştırdı. Son olarak, ülke kripto para yatırımcılarına sermaye kazancı vergisi getireceğini açıkladı.

Tayland Maliye Bakanlığı’na göre kripto para ticaretinden elde edilen kârlar artık %15 sermaye kazancı vergisine tabi olacak.

Tayland’a Kripto Para Vergi Memuru Geliyor

Raporda, yeni verginin kripto para yatırımcıları ve madencileri için geçerli olacağı, ancak kripto varlık borsalarının bu tür vergilerden muaf olduğu belirtildi. Tayland’daki büyük borsalardan bazıları bankalara ve milyarder iş adamlarına bağlı.

Tayland’ın en büyük borsası Bitkub, Kasım ayında ülkenin en eski bankası Siam Commercial Bank tarafından satın alındı. Upbit Tayland, ülkenin en büyük gıda tekeli CP Grubunun aile üyelerine aittir. Bu arada Zipmex Tayland, Ağustos ayında ülkenin beşinci en büyük borç vereni Bank of Ayudhya’dan 40 milyon dolardan fazla para topladı.

İlginizi çekebilir: LGBT+ Temalı Kripto Para Birimi Dünyayı Değiştirmeyi HedefliyorTayland Gelir Departmanı, 2021’de ticaret hacmindeki artışın ardından bu yıl kripto para endüstrisine yönelik gözetimini güçlendirmeyi planlıyor.

Zipmex’in kurucu ortağı ve CEO’su Akalarp Yimwilai gibi borsa patronları, özellikle USD ile döviz kurlarının hesaba katılması gerekiyorsa vergileri hesaplamanın karmaşık olduğunu söyledi;

“Vergi yöntemleri ve hesaplamaları daha kısa, net ve anlaşılması kolay olmalıdır. Tanıdığım birçok insan vergi ödemek istiyor ama nasıl hesaplayacağını bilmiyor.”
Vergilerin yıllık dosyalamalar üzerinden mi alınacağı yoksa hükümetin borsalardan kaynağından mı tespit edeceği şu anda belli değil.  

Aralık ayında Tayland Bankası, bireyler ve işletmeler için kripto para ile ilgili faaliyetleri düzenlemek için yeni önlemler alacağını belirtmişti. Merkez bankası, bu ay kripto paralarla ilgili işletmeler için bir danışma belgesi yayınlayacak. Ayrıca Tayland merkez bankası, ticari bankaları ve yerel işletmeleri dijital varlıkları ödeme olarak kabul etmeme konusunda defalarca uyarmıştı.

Kaynak: beincrypto