Sudan'da sivil yönetim talebi için halk milyonluk yürüyüş düzenleyecek

Sudan'da 2019'da gerçekleşen darbenin ardından oluşturulan Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri Koalisyonu, yönetimin tamamen sivillere devredilmesi talebiyle halkı, Cumhurbaşkanlığı Sarayına doğru yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Ekleme: 06.01.2022 11:15:12 / Güncelleme: 06.01.2022 11:15:32 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

11 Nisan 2019'da eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in başında olduğu meşru hükümetin darbe ile devrilmesinden sonra oluşturulan Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDGB) Koalisyonu, bugün gerçekleştirilecek olan milyonluk yürüyüşe tüm Sudan halkını katılım göstermeye davet etti.

Yapılan çağrılarda yürüyüşün Cumhurbaşkanlığı Sarayına doğru yapılacağı duyuruldu.

ÖDBD Koalisyonundan yapılan açıklamada, "Özgürlük ve Değişim Güçleri Merkez Konseyi olarak tüm halkı, Hartum ve diğer eyaletlerdeki darbeye direnmek maksadıyla milyonluk yürüyüşe aktif olarak katılmaya çağırıyoruz." denildi.

 

Gösterilerde şiddet kullanılmaması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, yürüyüşün tamamen barışçıl olacağına vurgu yapıldı.

Hartum Şehir Komiteleri Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada ise, "Sizi 6 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru barışçıl, rahatsız edilmeden hep birlikte ilahiler söyleyerek dışarı çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Pazar günü, Abdullah Hamduk ülkedeki siyasi kriz zemininde, "Sudan halkının güvenini geri kazanmak ve yol açmak için istifamı sunmaya karar verdim." diyerek başbakanlık görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Sudan Doktorlar Komitesi, Hamduk'un istifasının, Hartum'da 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 108 kişinin yaralandığı protestolardan birkaç saat sonra geldiğine dikkat çekti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar