Malatya Müftülüğü, Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu başlattı

Cami ve Kur'an Kursu hizmetlerini yürüten personellere yönelik mesleki bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek amacıyla 3 ay sürecek Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu başladı.

Ekleme: 05.01.2022 15:05:19 / Güncelleme: 05.01.2022 15:23:56 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda, Malatya İl Müftülüğünce Cami ve Kur'an Kursu hizmetlerini yürüten imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerinin talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak, mesleki bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek amacıyla 03 Ocak- 01 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu için açılış programı düzenlendi.

Program Hacı Mehmet Kaba Camii İmam Hatibi İbrahim Furkan Varol’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar, talim ve tashih-i huruf kursunun hayırlara vesile olması duasıyla başlayarak bu eğitimde kazandıklarını mesleki olarak uygulamanın önemine ve topluma daha geniş bir perspektiften dokunmalarının gerekliliğine değindi.

İl Müftüsü Işıldar’ın konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Karaman, eğitime katılan kursiyerlere teşekkür ederek, kendisinin 1976 yılında ilk defa ilçe müftüsü olduğunda açmayı düşündükleri bir Kur’an Kursuna görevlendirecek personel bulamazken bugün din görevlilerinin eğitimlerini daha üst düzeye çıkarmak için yapılan eğitim çalışmalarının kıymetine değindi.

Prof. Dr. Fikret Karaman’ın konuşmasından sonra program sona erdi.

Programa; İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fikret Karaman, Dr. Sait Bosat, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Eğitim Uzmanı Mehmet Türker ve kursiyer olarak eğitime alınan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

3 ay sürecek olan eğitime İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Veysel Karaman, Prof. Dr. Cemil Oruç, Prof. Dr. Yusuf Batar, Doç. Dr. Recep Uçar, Dr. Sait Bosat ve Dr. Tacettin Bıyık, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Kamiloğlu İl Müftüsü Veysel Işıldar, Müftü yardımcıları ve vaizler katılacak. (İLKHA)

İlgili Galeriler