Gaziantep’te yardımcı kaynak kitap dağıtımına başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılı için 750 bin yardımcı kaynak kitabın dağıtımı için tören düzenlendi.

Ekleme: 05.01.2022 15:05:13 / Güncelleme: 05.01.2022 15:09:13 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep Valisi Davut Gül'ün katılımıyla Şehitkamil ilçesi Belkıs Mahallesi’ndeki Belkıs Ortaokulu'nda kütüphane açılışı ve yardımcı kitap dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Gül, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılı için 750 bin yardımcı kaynak kitabın öğrencilere gönderilmeye başlandığını söyledi.

Kaynak kitapların ilkokul 2,3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine birer tane, ortaokul ve lise öğrencilerine ise sayısal ve sözel olmak üzere ikişer tane dağıtılacağını belirten Gül, yardımcı kaynak kitap takviyesi ile eğitimde fırsat eşitliğinin oluşturulduğunu söyledi.

Vali Gül, Milli Eğitim Bakanlığının her yıl dağıttığı kitapların yanı sıra öğrencilerin ve velilerin talepleri doğrultusunda bu yıl da yardımcı kaynak kitapları dağıtmaya başladığını belirtti.

“Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturuyor”

Gaziantep’e 750 bin adet yardımcı kaynak kitabın geldiğini bildiren Gül, “Bu kitapları öğrencilerimize dağıttık. Birinci sınıfın dışında, 2’inci sınıftan başlayarak 12’inci sınıfa kadar her sınıftaki öğrencilerimize bu kitaplar birer veya ikişer dağıtılıyor. Bu anlamda 750 bin kitap planlandı. Çok önemli bir proje. Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturuyor. Ayrıca öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin de bu kitapları verimli bir şekilde kullanmalarını diliyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kitapları tek tek dağıtan Vali Gül, aynı zamanda okul kütüphanesini de gezerek buradaki öğrencilerle sohbet etti.

Gül, öğretmenlerle bir araya gelerek okulun ihtiyaçları ve öğretmenlerin isteklerinin olup olmadığını sordu.

“Öğrenci Meclisleri”  “Spor Şehri Gaziantep” “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projelerinde ve öğrencilerin akademik başarılarında öğretmenlerin motivasyonunun çok önemli olduğunu vurgulayan Gül, bu anlamda öğretmenlerden çok şey beklediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Vali Gül okuldan ayrıldı.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanı sıra Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı. (İLKHA)