Van Büyükşehir Belediyesi işaret dili kursu açtı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işitme engelli bireylere işaret dilini öğrenebilecekleri bir işaret dili kursu açıldı.

Ekleme: 05.01.2022 14:20:08 / Güncelleme: 05.01.2022 14:21:19 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Hacıbekir Mahallesi Kültür Merkezinde açılan ve  işitme engelli bireylerin toplumla iletişim olanaklarını artırmak ve vatandaşların işitme engellilerle rahatça iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla alanında uzman usta öğreticiler tarafından ücretsiz olarak verilen kursa halk ilgi gösteriyor. Kursu başarı ile bitirenlere Halk Eğitim Merkezi tarafından onaylı sertifikada verilecek. 

Haftanın 5 günü eğitim verdiklerini belirten İşaret Dili Eğitmeni Ümmihan Değirmenci, "Ülkemizde 2 milyona yakın işitme engelli bireylerimiz var. Bunlarla iletişime geçmek için işaret dili bilmek gerekiyor. Kursumuza gelenlerin birçoğu ailedeki yakınlarına yardımcı olmak için gelenlerden oluşuyor. Bazı kursiyerlerimiz de bu dili öğrenmek istiyor. Derslerimiz oldukça verimli ve eğlenceli geçiyor" dedi. 

Açılan kursun çok anlamlı bir hizmet olduğunu ifade eden Gülcan Kut, "Etrafımda işitme engelli olan arkadaşlarım var. Onlara bir şeyler aktarabilmek ve onların bizlerle aynı hisleri paylaşmasını istiyorum. Bu nedenle bu kursa geldim ve kursta kendime bir şeyler kattım. Çünkü onlar ile birlikte bizde bu toplumda varız.  Bugün eğer ben bir şeyleri görebiliyorsam duyabiliyorsam ve bunları hissedebiliyorsam aynı şekilde onların da buna haklarının olduğunu düşünüyorum. Bence böyle kursların daha çok yerde açılması lazım" diye konuştu. 

Şiirlerini işitme engelli dostlarına iletmek için kursa geldiğini söyleyen Hüseyin Abi ise "İşaret diliyle kendi yazdıklarımı, hissettiklerimi onlarla paylaşmak için bu kursa geliyorum. Bir yazar ve şairin yazdıklarını işitme engellilere aktarması paylaşması lazım. Onların da bizim gibi bir şiiri bir romanı hissetmesi bence çok daha anlamlı olur." diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar