Çocuklarınızın Psikolojik Sorunları İle Başa Çıkmak

İlandır...

Ekleme: 04.01.2022 11:30:55 / Güncelleme: 05.01.2022 11:31:07 / Tanıtım
Destek için 

Çocuk psikolojisi (Denizli pedagog) bilimi çocuğun zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimini inceler. Bu yönde yapılan çalışmalar çocuğun gelişimi ve ilerde sahip olacağı kişilik bütünlüğü için oldukça önemlidir. Ailelerin bu olay içinde önemli etkene sahip olduğu her zaman ön plana çıkarılan bir detaydır. Ailelerin çocuk psikolojisi hakkında bilgi sahip olması ebeveyn olarak ilerde çocuklarının hem aile içi hem de dış çevreye olan fiziksel, bilişsel, duygusal davranışlarında etkilerinin önemli olduğunu göstermektedir.

Çocuklarınızın bazen psikolojik sorunlar yaşaması onun bazı davranışlarının değişerek dışa vurmasına neden olmaktadır. Buda aileye çocuk psikolojisi hakkında ipucu vermektedir. Aslında kendi içinde yaşadığı bir takım sorunları artık sizinle iletişime geçmeyi istemeye yönelten davranışlardır.

Bunlardan bazılarını sıralarsak;

  • Dikkat bozukluğu ve ya hiperaktivite bozukluğu
  • Altını ıslatma
  • Stres ve kaygı korkusu yaşaması
  • Okul ve çevreye uyum sağlamada zorluklar yaşaması
  • Anne ve babaya karşı uyumsuz öfkeli davranışlar
  • Özgüven Eksikliği
  • Arkadaş ortamlarından uzak durmak, iletişime geçme sorunları yaşaması
  • Takıntı ve bazı tikler
  • Saldırganlık veya çevresindeki somut maddelere zarar verme gibi sıralayabiliriz.

Tabi bu liste yaşanılan bazı deneyimlerle çeşitlendirilebilir, ancak genel olarak bu davranış tutumları çevresinde çocuk psikolojisi şekillenip davranışlar göstermektedir.

Çocuk Psikolojisindeki Sorunlarda Öncelik Sırası Belirlemek

Çocuğunuzun belirtilerini verdiği davranışlarda ilk olarak buna hızlı bir tepki vermektense anlamaya çalışmak ilk adım olarak doğru olabilir. Bu davranışı analiz edip ne olduğunu neden olduğunu anlamak sizin için karmaşık olabilir. Ancak çocuğunuzun bu davranışının altından çıkacak sebepler ve ya etkenler kesin olarak sizin tek başınıza çözebileceğiniz bir sorumlulukta değildir. Bunu doğru analiz edip en doğru yardımı bir çocuk psikoloğu veya bu alanda uzman danışmanlarla da ilerleyebilme durumunuz olabilir. Hatta bu yönde şüphe duyulan çocukların ilk olarak bir pedagog veya bu alanda uzmanlık almış doğru ve bilimsel yöntemler kullanan danışma merkezleri her zaman ihtiyaç duyacağınız ve başvurabileceğiniz alanlardır. Denizli ilçesindeki Denizli Psikolog ihtiyacı ile sizlere en iyi hizmeti İmago Psikoloji vermektedir.

Bu yüzden ilk olarak çocuğunuzun sergilediği davranışları izleyerek ona olumsuz yansımayacak şekilde hamleler ve yaklaşımlarla çocuk psikolojisindeki sorunun ne olduğu ve hangi öncelik sırasında ve neye ihtiyaç duyduğunu belirlemeniz gerekir. Bunu önemseyerek ve dikkatli davranmak aileler ve ebeveynler üzerine düşen önemli bir sorumluluktur.

Çocuk Psikolojisi Sorunlarında Aileler Nasıl Bir Yol İzlemeli

  • Çocuğunuzda ters davranış sergilemeye yönelik giden bir şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu durumu önemseyin
  • Çocuğunuzla iletişime geçmeye, onu anlamaya ve yapıcı iletişim kurmaya çalışın
  • Çocuğunuzu okul, ders gibi konularda sorumlulukları için baskılamayın
  • Çözülmesi gereken daha öncelikli sorunlar olabileceğini unutmayın
  • Belirtilerin ne zaman başladığını ve zamanla değişip değişmediğini gözlemleyip, inceleyin
  • Gerekli durumlarda çocuğun öğretmen, bakıcı veya onunla ilgilenen kişilerle konuşarak bilgilendirip onlardan da geri dönüşler almaya çalışın
  • Pedagog, çocuk psikiyatri merkezi veya çocuk psikiyatri alanında uzman danışma merkezlerine gerekecek durumlar için başvuru yapmayı ertelemeyin

Çocuğun yaşamış olduğu psikolojik sorunlar ve kriz dönemlerinin sağlıklı atlatılması durumunun olmaması gelecek yaşantısındaki ilişkilerine doğrudan yansımaktadır. Merkezimiz çocuklara yönelik pedagog desteği size sunmaktadır. Pedagojik desteği almak çocuğunuzun alması gereken bir durum ise bunu almasında her zaman fayda vardır. Uzman ekiple birlikte çocuğunuzun geleceği için daha sağlıklı bir psikolojide ona doğru olan geleceği kurma düşüncesi sizin için önemli ve erken karar vermede etkili olmalıdır.

Denizli İlindeki Uzman Psikologlar İle Hemen İletişime Geçin: https://www.imagopsikoloji.com/